Yaşam haberleri; Yaşam haber 1
HABER

Raporlu ilaçlarda yeni dönem

Yaşam | Haber | News

Yaşam
HABER

Dolgu değil, doğru haber...

Muğla hastaneleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 10.06.2024 - Raporlu ilaçlarda yeni dönem

Hastanelerden rapor yazdırmadan alınamayan bazı ilaçları artık aile hekimleri de reçeteyle yazabilecek. Hangi ilaçlar? TAM LİSTESİ HABERİN SONUNDA...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hastaların raporlu ilaca erişimini kolaylaştırmak için yeni bir uygulama başlattı. Uygulamayla aile hekimlerinin de raporlu reçete edebildiği ilaç sayısı 1.858'e çıkarıldı.

Hastanelerden rapor yazdırarak alınabilen bazı ilaçları artık aile hekimleri de raporlu reçete ile yazabilecek hastalar da bu reçete ile hastanelerde beklemeden eczaneden ilacını alabilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, aile hekimlerinin raporlu reçete edebildiği ilaç sayısını 1858'e çıkardıklarını ve hangi ilaçların bu kapsamda olduğuna ilişkin yurttaşlara bilgilendirme mesajları (SMS) göndereceklerini duyurdu.

Açıklama aşağıda

Bu kapsama giren ilaçlara, SGK'nin internet sitesindeki duyurular bölümünden ulaşılabiliyor. SGK resmi internet sitesinde, "Aile Hekimlerince Reçete Edilebilecek İlaçlar" listesi sürekli olarak güncellenerek yayınlanıyor. SGK "Duyurular" bölümünde yer alan bilgi aşağıda;

"Aile Hekimlerince Reçete Edilebilecek İlaçlar Hakkında

Bilindiği üzere 18.05.2024 tarihli ve 32550 sayılı Resmî Gazete ile Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) değişiklikleri yayımlanmıştır.

Yapılan düzenlemeler de dahil olmak üzere; Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesinde yer alan ve SUT hükümleri kapsamında düzenlenen sağlık raporuna istinaden aile hekimlerince de reçete edilebilecek etkin madde ve ilaçların listesi ekte yer almaktadır.

Bedeli Ödenecek İlaçlar Listesi haftalık olarak güncellenmekte ve değişiklikler haftalık olarak yayımlanmaktadır.

Tüm ilgililere önemle duyurulur."

Kaynak (DUYURUNUN TAMAMINI KAYNAĞINDAN OKUMAK VE EKLERİ İNDİRMEK İSTERSENİZ AŞAĞIDAKİ BAĞLANTIYA TIKLAYIN)

https://www.sgk.gov.tr/Duyuru/Detay/Aile-Hekimlerince-Recete-Edilebilecek-Ilaclar-Hakkinda-2024-06-13-09-55-45

İlaçların listesi

AİLE HEKİMİNİN DE REÇETE EDEBİLECEĞİ RAPORLU İLAÇLAR LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

Muğla Yemekleri Tarifleri

TAGS;

Aile hakimlerinin reçetelendirebileceği raporlu ilaçlar

Raporlu ilaçlar

Yaşam Haberleri