48 Haber Whatsapp hattı


Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - KÖYCEĞİZ / Sanayi sitesinde büyük yangın

Sanayi sitesinde büyük yangın

Köyceğiz ilçesi Sanayi sitesinde bulunan bal depolama ve bal paketleme tesisinde yangın çıktı. Müdahale sürüyor.

Edinilen bilgiye ve iddialara göre, Köyceğiz ilçesi sanayi sitesinde faaliyet gösteren bal depolama ve paketleme tesisinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı.

Bugün akşam saatlerinde başlayan yangında tesis çok kısa süre içinde alevlere teslim olurken 112 Acil Çağrı Merkezi bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilmesini sağladı.

Yangına müdahale, arşiv - 48 Haber Ajansı

Yangına müdahale, arşiv - 48 Haber Ajansı

İçinde bal, balmumu, bal paketleme malzemeleri bulunduğu öğrenilen tesisden yükselen alevler çok geniş bir alandan görüldü. Yangının çok hızla büyümesi üzerine sanayi sitesi içindeki diğer işyerlerine sıçramaması için geniş önlemler alındı.

Muğla Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekiplerine destek amacıyla yangın alanına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı bölgede konuşlu arazözler de alevlere müdahale etmeye başladı. Haberimiz yayına haızrlanırken söndürme çalışmaları sürüyordu.

Güncel | Sıcak Gelişme | 26 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / Katil zanlısının silahını kim saklamış?

Katil zanlısının silahını kim saklamış? / Who hid the gun of the female murder suspect?

Bodrum'da boşandığı eski eşini öldüren erkeğin silahını sakladığı iddia edilen kişi herkesi şoke etti.

İddialara göre, Bodrum, Geriş Mahallesi Hacıyeri Caddesi’nde dün öğleden sonra, 2021 yılında boşandığı 39 yaşındaki Hüsne Topal’ın evine giden 40 yaşındaki H.Ö.A. konuşmak için Hüsne Topal'ı dışarı çağırdı.

Boşandığı Hüsne Topal’ı darp eden erkek hem kadına hem de yardım etmeye gelen S.T. adlı erkeğe yanında getirdiği silahla kurşun yağdırdı. Şarjörü tamamen boşalınca olay yerinden uzaklaşan H.Ö.A. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Emin Alter Bulvarı üzerinde aracı içinde yakalandı.

3 çocuk annesi 39 yaşındaki Hüsne Topal öldü yaralanan erkek şahıs Bodrum Devlet Hastanesi’ndeki tedavisinin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Çiftin 2021 yılında boşandığı ve Hüsne Topal’ın büyük depremin ardından Hatay’dan Bodrum’a geldiği öğrenildi.

Hüsne Topal

Hüsne Topal, arşiv - 48 Haber Ajansı

İddia; silahı oğlu saklamış

Olay sonrası suç aleti tabancayı sakladığı öğrenilen ölen kadının ve katil zanlısının oğlu B.A. ile arkadaşı E.D. de suç delillerini gizledikleri iddiasıyla gözaltına alındı. Katil zanlısı Alçı’nın emniyetteki ifadesinde, ‘Beni aldattığı için vurdum’ dediği öne sürüldü. Karakoldaki işlemleri tamamlanan katil zanlısı H.Ö.A. ile oğlu B.A. ve arkadaşı E.D., adliyeye sevk edildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 25 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / Rusya'da bombaladı, Bodrum'da nasıl yakalandı?

Rusya'da bombaladı, Bodrum'da nasıl yakalandı?

Rusya’da bombalı saldırı düzenlediği iddia edilen şüpheli Bodrum’da yakalandı. Ama nasıl? Açıklıyoruz. Adım adım operasyon haberde...

Edinilen bilgiler ve iddialara göre, Rusya’da bombalı saldırı düzenlediği iddia edilen şahsın bu sabah saat 09:40’ta Bodrum Havalimanından giriş yaptığı belirlendi.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamalara göre, Interpol Uluslararası Aranan Şahıslar Veri Tabanı (e-ASF) kayıtlarında bulunmadığı için tanınmadığı vurgulanan şüphelinin, Aktif UYAP kaydının da bulunmadığının da tespit edildiği belirtildi.

Evgenii Serebriakov 2

Evgenii Serebriakov

Rusya INTERPOL Biriminden gönderilen yazıda belirtilen kimlik bilgileri ve fotoğraflarla eşleşen şüpheli İstihbarat Başkanlığı, İnterpol/Europol Daire Başkanlığı, MİT Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ile koordinasyon içinde takibe alındı. Rusya uyruklu Evgenii Serebriakov adlı şüpheli bugün Bodrum’da Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ilgili birim ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Moskova'da 2 kişinin yaralandığı bombalı araçla düzenlenen saldırının faili olarak aranan Rusya uyruklu Evgenii Serebriakov'un, Bodrum'da düzenlenen operasyonla yakalandığını duyurdu.

VİDEO

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından açıklamada, saat 10.30'da Rusya Interpol Birimi yetkilileri tarafından, Moskova'da terör saldırısı düzenlediği tespit edilen Rusya uyruklu Evgenii Serebriakov'un Moskova-Bodrum uçağı ile Türkiye'ye geldiği bilgisinin Türkiye'nin İnterpol/Europol Daire Başkanlığı ile paylaşıldığını belirtti.

Evgenii Serebriakov 3

Evgenii Serebriakov

Yerlikaya, yapılan incelemelerin ardından şüphelinin saat 09.40'da Bodrum Havalimanından giriş yaptığının tespit edildiğini belirterek, "Interpol Uluslararası Aranan Şahıslar Veri Tabanı kayıtlarında bulunmadığı için tanınmadığı, Aktif UYAP kaydının bulunmadığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili olarak İstihbarat Başkanlığı ve İnterpol/Europol Daire Başkanlığınca, MİT Başkanlığı, Göç İdaresi Başkanlığı, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ile gerekli koordinasyon sağlanmış olup, Rusya Interpol Biriminden alınan yazıda belirtilen kimlik bilgileri ve fotoğraflarla eşleşen şahıs Bodrum’da Muğla İl Emniyet Müdürlüğü birimlerimizce yakalanmıştır" dedi.

Yerlikaya, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:
"Operasyonu yürüten kahramanlarımızı tebrik ediyorum. Sınırlarımız içinde ve dışında teröristlerle ve küresel çapta terörizmle mücadelemizi azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdürmeye devam edeceğiz."

Güncel | Sıcak Gelişme | 24 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - ULA / Evinin terasından düşüp, öldü

Evinin terasından düşüp, öldü / He fell from his terrace and died

Muğla'nın turizm cennetinde aşırı sıcaklar ölüm getirdi. Serin diye terasta uyuyan adam düşerek öldü.

Edinilen bilgiler, iddialara göre Ula ilçesi Karabörtlen Mahallesi'nde sabah gün doğumunda işe giden vatandaşlar bir kişinin yerde, çalılıklarına rasında hareketsiz yattığını gördüler.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihberda bulunulması üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, yerde hareketsiz yatan şahsın yaşamını yitirdiğini tesbit etti. Ula Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri yaptıkları araştırmada cesedi bulunan şahsın hemen yan tarafdaki 2 katlı evde yaşayan evli ve 2 çocuk babası Fedai Yavuz olduğunu tespit etti.

Fedai Yavuz - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Fedai Yavuz - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Ula'nın Karabörtlen Mahallesi'nde meydana gelen olayda 2. kattan düşerek yaşamını yitiren Fedai Yavuz'un 90 gün önce açık kalp ameliyatı olduğu, havaların çok sıcak olması nedeni ile evinin 3 metre yüksekliğindeki terasına çıktığı ve geceyi orada geçirdiği, uyurken henüz bilinmeyen br nedenle düşerek hayatını kaybettiği belirlendi.

Savcı ve jandarmanın olay yerindeki incelemelerinin ardından Fedai Yavuz'un cenazesi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 22 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MENTEŞE / 15 Temmuz'dan bu yana kayıp

15 Temmuz'dan bu yana kayıp

Menteşe ilçesinde 15 Temmuz'dan bu yana haber alınamayan Alzheimer hastası 75 yaşındaki kadın için çağrı...

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Kötekli mahallesinde yaşayan ve 15 Temmuz günü öğle saatlerinden bu yana haber alınamayan Alzheimer hastası 75 yaşındaki Sabriye Dedeoğlu tüm Muğlalılara duyarlı olmaları konusunda çağrı yapıldı.

Son olarak Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin arka kısmındaki ormanlık alana girdiği güvenlik kamerası kaydına yansıyan kadının (üstündeki kıyafetle dahil) son hali aşağıdaki fotoğrafta:

Sabriye Dedeoğlu - (Son hali. Kayıp olduğu zaman üstündeki kıyafetlerle) - 48 Haber Ajansı

Sabriye Dedeoğlu - (Son hali. Kayıp olduğu zaman üstündeki kıyafetlerle) - 48 Haber Ajansı

Alzheimer hastası olan 75 yaşındaki Sabriye Dedeoğlu, Menteşe ilçesi Kötekli Mahallesi’ndeki evinden ayrıldıktan sonra haber alınamayan 75 yaşındaki Sabriye Dedeoğlu için polis, jandarma ve AFAD ekipleri arama çalışması başlattı.

Güvenlik kameralarıarı incelemesi sonucunda Sabriye Dedeoğlu’nun en son Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin arka kısmındaki ormanlık alana doğru yürüdüğü belirlendi.

Sabriye Dedeoğlu - (Son hali. Kayıp olduğu zaman üstündeki kıyafetlerle) - 48 Haber Ajansı

Sabriye Dedeoğlu - (Sağdaki görsel son hali. Kayıp olduğu zaman üstündeki kıyafetlerle) - 48 Haber Ajansı

VİDEO

Arama çalışmaları, kaybolan Sabriye Dedeoğlu’nun bulunması için tüm hızıyla devam ederken kayıp kadının yakınları tüm vatandaşlardan duyarlı olmalarını üzerinde aşağıdaki görseldeki kıyafetlerle kaybolan kadının görülmesi halinde (mümkünse kadının bekletilmesi ve ardından) 112 Acil Çağrı merkezine, en yakın polis merkezine ve/veya aşağıdaki irtibat telefonuna haber verilmesi istendi;

0505 866 0701

Sabriye Dedeoglu

Sabriye Dedeoğlu, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kayıpla ilgili ilgili yapılan paylaşım ve çağrıda şu bilgilere yer verildi;

"Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Saniye Dedeoğlu’nun annesi Sabriye Dedeoğlu 15 Temmuz 2024 tarihinde Muğla’nın Menteşe ilçesi Tıp Fakültesi - Sağlık Bilimleri Fakültesi civarında kaybolmuştur.

Sabriye Dedeoğlu 75 yaşında, Alzheimer hastasıdır. Görenlerin ilandaki numara ile irtibata geçmeleri ve ilanı paylaşarak yaygınlaşmasına katkıda bulunmaları son derece önemlidir.

İrtibat: 0505 866 0701"

Güncel | Sıcak Gelişme | 19 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - FEYHİYE / Turizmin cennetinde kaza; 1 çocuk öldü

Turizmin cennetinde kaza; 1 çocuk öldü / Accident in tourism paradise; 1 child died

Muğla'nın turistik mahallesinde iki otomobil çarpıştı. Kazada, 1 çocuk öldü, 10 kişi yaralandı.

Fethiye’nin Göcek Mahallesi, Muğla-Fethiye kara yolu Göcek Tüneli çıkışı kavşağında iki otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle çarpıştı. Edinilen bilgiler ve iddialara göre Fransız uyruklu N.L. idaresindeki 34 HBK 673 plakalı otomobil, Göcek Tüneli çıkışındaki kavşakta, D.A. yönetimindeki 09 K 6044 plakalı otomobille çarpıştı.

Semih Yılmaz

Semih Yılmaz - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Kazayı görenler 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekipleri yönlendirildi. Göcek Mahallesi, Muğla-Fethiye kara yolu Göcek Tüneli çıkışı kavşağındaki kazada 5’i Fransız uyruklu, 11 kişi yaralandı.

Yaralılara ilk müdahale olay yerinde yapılırken ambulanslarla Fethiye ve Dalaman ilçelerindeki hastanelere sevk edildiler. Ancak Fransız uyruklu 12 yaşındaki E.A. yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 17 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - ULA / 23 yaşındaki genç kazada öldü

23 yaşındaki genç kazada öldü / Motorcycle accident kills 1 person

Muğla'nın tatil cennetinde 23 yaşındaki genç sürücü motosiklet kazasında yaşamını yitirdi.

Ula İlçesi Akçapınar Mahallesinde gece yarısından sonra 23 yaşındaki Semih Yılmaz'ın kullandığı motosiklet henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıktı. Akçapınar Mahallesi girişindeki ağaçlı yolda taklalar atan 23 yaşındaki sürücü olay yerinde yaşamını yitirdi.

Semih Yılmaz

Semih Yılmaz - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Edinilen bilgiler ve iddialara göre Ula İlçesi Akçapınar Mahallesi ağaçlı yolda 23 yaşındaki Semih Yılmaz bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kazayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunması üzerine kaza alanına sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde 23 yaşınsaki Semih Yılmaz’ın olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Gencin cenazesi morga nakledilirken jandarma soruşturma başlattı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 15 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MARMARİS / Marmaris'te tur teknesi yandı

Marmaris'te tur teknesi yandı / Tour boat burns in Marmaris

Marmaris'te içinde 39 kişi bulunan tur teknesi alev alev yandı. Yaralanan 4 kişi hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre Marmaris Amazon Koyu açıklarında 20 metre uzunluğundaki bir tur teknesinde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Teknede paniğe neden olan yangında tura katılan yerli ve yabancı turistlerin bir kısmı suya atlayıp yüzerek uzaklaştı. Teknede kalanlara çevredeki diğer tekneler yardım etti ve botlarla alındı. Olay yerine sevk edilen Sahil Güvenlik botları da teknedekilerin tamamını tahliye etti.

Marmaris'te tur teknesi yandı

Marmaris'te tur teknesi yandı - 48 Haber Ajansı

Tur (gezi) teknesi tamamen yandı. Kurtarılanların arasında vücudunda yanıklar olan 4 kişi hastaneye sevk edildi. Alev alev yanan tur teknesine Aksaz Deniz Üssü Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri su ve köüpk sıkarak müdahale etti.

Marmaris Kaymakamı Nurullah Kaya, yaptığı açıklamada yangına liman, sahil güvenlik, acil sağlık birimi ile müdahale edildiğini açıkladı. Gezi teknesinde bulunan 34 yolcu ve 3 mürettebatın sağ olarak denizden alındığını belirten Kaymakam Kaya, bu kişilerin tamamının Sahil Güvenlik ve çeşitli deniz araçları ile hastaneye götürülmek üzere başta Marmaris Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı iskelesi olmak üzere çeşitli iskelelere nakledildiğini de kaydetti.

Güncel | Sıcak Gelişme | 14 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - ULA / Fren boşaldı; 1 ölü 4’ü ağır 32 yaralı

Fren boşaldı; 1 kişi öldü 4’ü ağır çok sayıda yaralı / Brakes failed; many injured, 4 seriously

Muğla'nın gizli tatil cennetinde tur otobüsünün freni boşaldı. 1 kişi öldü 4'ü ağır çok sayıda kişi yaralandı.

Edinilen bilgiler ve iddilara göre, Ula ilçesi Akyaka Mahallesi çarşısına yakın bir konumda freni boşalan 20 AIV 199 plakalı bir tur midibüsü sürücüsünün kontrolünden çıktı. Günübirlik tatilcileri taşıdığı iddia edilen tur midibüsü kaldırıma çıkarak araçlara, dükkanlara çarprak ilerledi ve nihayetinde bir duvara vurarak druabildi.

Trafik kazası, temsili görsel, arşiv - 48 Haber Ajansı

Trafik kazası, temsili görsel, arşiv - 48 Haber Ajansı

Korkutan kaza gerçek bir yeryüzü ceneti olan Ula'nın Akyaka Mahallesi’nde bu sabah meydana geldi. Freni boşaldığı öne sürülen 20 AIV 199 plakalı midibüs hız kazanarak kaldırıma çıktı ve önce bir fırın işyerine ardından da bir araca çarptı. Buna rağmen hızı kesilmeyen midibüs bir evin duvarına çarparak durabildi.

Büyük şok yaşayan mahalle esnafı 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Kaza alanına itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri çok sayıdaki yaralıya ilk müdahaleleri kaza alanında yaptı. Yaralananlardan 4'ünün durumunun çok kritikj olduğu öğrenildi. Jandarma soruşturma başlattı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 13 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / Ünlü iş insanı denizde yaşamını yitirdi

Ünlü iş insanı denizde yaşamını yitirdi / Famous businessman lost his life at sea

Uluslararası bir içecek firmasının yöneticilerinden olan 64 yaşındaki iş insanı Bodrum'da denizde yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre, 64 yaşındaki Çetin Özataç Akyarlar Mahallesi Karaincir plajı bölgesi açıklarında denize girdi. Yanında ailesi de bulunan Çetin Özataç iddialara göre uzun süre suda hareketsiz kaldı.

64 yaşındaki Çetin Özataç'ın denizde hareketsiz şekilde salındığını gören eşi ve 2 kızı yüzerek yanına gittiler. Çevrede bulunanlar da o anlarda 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunup yardım istedi.

Çetin Özataç, arşiv - 48 Haber Ajansı

Çetin Özataç, arşiv - 48 Haber Ajansı

Sahil Güvenlik botuyla sağlık ekipleri Karaincir plajının yaklaşık 50 metre açığındaki noktaya gittiler. İlk müdahalesinin ardından karaya çıkartılıp bekleyen ambulansla Bodrum'daki özel bir hastaneye nakledilen Özataç tüm müdahalelere rağmen yaşama döndürülemedi. 64 yaşındaki Çetin Özataç'ın cenazesi Muğla Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

Özataç'ın Ankara’dan ailesi ile birlikte tatil için Bodrum'a geldiği öğrenildi. Birçok şirkette üst düzey görevlerde bulunan Özataç'ın çok uluslu bir içecek şirketinde Araştırma ve Geliştirme Sistemleri Direktörü olarak çalıştığı öğrenildi. İş dünyasının yakından tanıdığı 64 yaşındaki Çetin Özataç'ın ölümü büyük üzüntüye sebep oldu.

Güncel | Sıcak Gelişme | 12 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - FETHİYE / Kafa kafaya çarpıştılar; 1 ölü, 3 yaralı

Kafa kafaya çarpıştılar; 1 ölü, 3 yaralı / They collided head-on; 1 dead, 3 injured

Muğla'nın ünlü tatil yöresinden acı haber geldi. İki otomobil kafa kafaya çarpıştı. Araçlar hurdaya döndü. 1 kişi öldü.

Fethiye'de Fethiye - Muğla Karayolu, Çiftlik Kavşağı bölgesinde edinilen bilgiler ve iddialara göre, iki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu araçlar hurdaya döndü. Zeki Esgin idaresindeki 48 TN 506 plakalı otomobil ile İ.U. idaresindeki 48 UB 676 plakalı otomobillerdeki toplam 4 kişi hurdaya dönen araçlarda sıkıştı.

Trafik kazası, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Trafik kazası, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Kazayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber vermeleri üzerine Fethiye - Muğla Karayolu Çiftlik Kavşağı’na polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri özel ekipmanlarla araçlarda sıkışan toplam 4 kişiyi çıkarttı.

Olay yerinde ilk sağlık kontrolleri ve müdahaleleri yapılan yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Ancak 48 TN 506 plakalı otomobili kullanan Zeki Esgin tüm müdahalelere karşın yaşamını yitirdi. Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 12 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - GÖKOVA / 70 metrelik uçuruma yuvarlandı

70 metrelik uçuruma yuvarlandı

Muğla'da Gökova Sakartepe Rampası'nda yoldan çıkan araç 70 metrelik uçuruma yuvarlandı. Detaylar haberde...

Muğla, Gökova'da Marmaris - Fethiye karayolu Sakartepe rampasında iniş halinde olan 48 FP 270 plakalı araç henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak 70 metrelik uçuruma düştü. Kazada araç sürücüsü 65 yaşındaki B.D. adlı kadın yaralandı.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre, B.D. yönetimindeki 49 FP 270 plakalı otomobil, Sakartepe rampası iniş yönünde seyir terasına öncesi son virajın bulunduğu konumda kontrolden çıktı. Güvenlik bariyerlerini aşan araç taklalar atarak 70 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Sakartepe Rampası - Muğla, arşiv - 48 Haber Ajansı

Sakartepe Rampası - Muğla, arşiv - 48 Haber Ajansı

Aynı yolda seyir halinde olan diğer otomibillerin sürücüleri kazayı 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Kaza alanına, ambulans, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Muğla Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma ekipleri, ile Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri yönlendirildi.

Aracın düştüğü yere inilecek yol olmaması, uçurumun dibine inen mevkinin kayalık ve sarp olması nedeniyle bölgeye UMKE ve AFAD ekipleri de gönderildi. Araç içinde sıkışan sürücü 65 yaşındaki B.D., sıkıştığı yerden çıkartılarak rampanın zirvesinden sarkıtılan özel kurtarma halatı ve sedyesi ile yukarı taşındı.

Uzun uğraşlar sonrası karayoluna çıkartılabilen 65 yaşındaki B.D. olay yerindeki ilk müdahalenin ardından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 11 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - KAVAKLIDERE / Kavaklıdere Dedeler'de orman yangını

Kavaklıdere’de orman yangını

Muğla Kavaklıdere ilçesinde orman yangını başladı. Havadan ve karadan yoğun çalışma başlatıldı.

Kavaklıdere ilçesi Dedeler bölgesindeki ormanlık alanda orman yangını başladı. Nedeni henüz bilinmeyen yangında sık çam ağaçları örtüsüyle kaplı bölgede başlayan yangın kuru hava ve rüzgarında etkisiyle hızla yayıldı.

Kavaklıdere orman yangını, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kavaklıdere orman yangını, arşiv - 48 Haber Ajansı

Bölgede yaşayanlar ormanlık alandan yükselen alevleri fark ederek 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundular. İhbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

Ekipler yangına karadan müdahale ederken, yangın söndürme helikopterleri de havadan müdahaleye başladılar. Gelişmeleri aktarmayı sürdüreceğiz.

Güncel | Sıcak Gelişme | 10 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MARMARİS / Marmaris'te karada 4.4 büyüklüğünde deprem

Marmaris'te karada 4.4 büyüklüğünde deprem

Marmaris'te karada 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.Deprem çok geniş bir alanda hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre bugün (09.07.2024) TSİ 12:11'de Merkez üssü Marmaris'de karada deprem oldu.

Depremin büyüklüğü 4.4. MW. Derinlik 6.89 Kilometre

AFAD, merkez üssü Muğla'nın Marmaris ilçesi olan 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Muğla'nın Marmaris ilçesinde 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 12:11'de gerçekleşen depremin derinliği 6.89 km olarak ölçüldü.

Marmaris'te karada 4.4 büyüklüğünde deprem

Marmaris'te karada 4.4 büyüklüğünde deprem - 48 Haber Ajansı

AFAD'ın açıklaması;

Güncel | Sıcak Gelişme | 09 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MENTEŞE / Hamile sürücü kazada ağır yaralandı

Hamile sürücü kazada ağır yaralandı

Sürücüsü hamile olan otomobil kontrolden çıkarak tarlaya uçtu. Sürücü kadın ağır yaralandı.

Menteşe Düğerek Mahallesi yolunda edinilen bilgiler ve iddialara göre, Düğerek’den Menteşe merkez istikametine ilerleyen P.K. idaresindeki 48 AB 178 plakalı otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıktı.

Trafik kazası - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Trafik kazası - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Taklalar atarak tarlaya düşen otomobil büyük hasar alırken kazayı görenler 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. Bölgeye sağlık ekipleri, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Otomobilden çıkartılan hamile sürücü P.K.'ya ilk müdahaleyi olay yerinde yapan sağlık ekipleri ağır yaralı olan kazazedeyiMuğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakletti.

Güncel | Sıcak Gelişme | 08 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - DATÇA / Datça'da 4.1 büyüklüğünde deprem

Datça'da 4.1 büyüklüğünde deprem / 4.1 magnitude earthquake in Datça

Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında TSİ 16.55'te 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre deprem Datça'ya yaklaşık 250 kilometre uzaklıkta Doğu Akdeniz'de Sitia adası yakınlarında deniz yüzeyinin 6,97 kilometre derinliğinde oluştu.

Datça'da 4.1 büyüklüğünde deprem

Datça'da 4.1 büyüklüğünde deprem (AFAD) - 48 Haber Ajansı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 16.55'te 4.1 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremde herhangi bir yıkım, can kaybı bilgisine ulaşılamadı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 07 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / Gümüşlük yolunda feci ölümler

Gümüşlük yolunda feci ölümler / Tragic deaths on the Gümüşlük road

Turgutreis - Gümüşlük yolunun Kadıkalesi sapağında motosikletle ticari araç çarpıştı 2 genç yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre Turgutreis - Gümüşlük yolu Kadıkalesi bölgesi 5. Sokak'tan caddeye çıkan K.H. idaresindeki 20 H 8180 plakalı hafif ticari araçla 25 yaşındaki Emrah Karataş'ın kullandığı yolcusu da bulunan 25 ADN 691 plakalı motosiklet çarpıştı.

Çarpışmanın etkisiyle yol kenarına savrulan ve taklalar atarak yol kenarındaki telefon kabosu hattı bağlı direğe çarptı ardından da duvara çarptı. Kazayı görenler 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber veri ve olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Motosiklet kazası, 2 ölü - Temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Motosiklet kazası, 2 ölü - Temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Sağlık ekipleri motosiklet sürücüsü 25 yaşındaki Emrah Karataş ile yolcu konumundaki 27 yaşındaki Abdülkadir Tutkun'un olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi.

2 gencin cenazesi Muğla Adli Tıp Kurumu’na nakledildi. Hafif ticari aracın sürücüsü K.H. gözaltına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 03 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - DALAMAN / Motosiklet sürücüsü 5 metre havaya uçtu

Motosiklet sürücüsü 5 metre havaya uçtu / Motorcycle driver flies 5 meters into the air

Aracın çarptığı motosiklet sürücüsü havaya uçarak 5 metrelik ağaçta asılı kaldı.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre Dalaman, Hürriyet Mahallesinde trafik kazası meydana geldi. Bir araç motosiklete çarptı. Motosikletin sürücüsü çarpmanın etkisiyle yola sarularak metrelerce sürüklendi ve taklalar attı.

İddialara göre aracın çarptığı motosikletteki bir diğer şahıs çarpmanın etkisiyle metrelerce havaya fırlarıp 5 metrelik bir ağacın dalları arasında baş aşağı konumda sıkıştı ve asılı kaldı.

Arabanın çarptığı sürücü 5 metrelik ağaçta asılı kaldı - 48 Haber Ajansı

Arabanın çarptığı sürücü 5 metrelik ağaçta asılı kaldı - 48 Haber Ajansı

Kazayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptıkları ihbar sonrası kaza alanına Muğla Büyükşehir Belediyesi Ortaca itfaiye grup amirliği ekipleri, sağlık ekibi ve güvenlik personeli sevk edildi.

Dalaman'ın, Hürriyet Mahallesindeki kaza alanında ağaçta asılı kalan motosiklet sürücüsü motorlu testere ile ağaç dalları kesilip, seyrekleştirilerek kurtarıldı. Hastaneye sevk edilen yaralının sağlık durumunun ağır olduğu açıklandı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 02 Temmuz 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / Kızının arkadaşına "istismar" iddiası

Kızının arkadaşına "istismar" iddiası / Allegations of "rape" against his daughter's friend

Bodrum'da öz kızının reşit olmayan kız arkadaşına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen erkek tutuklandı.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre Ö.D.K. adlı şahıs öz kızı ve kızının 17 yaşındaki kız arkadaşıyla Bodrum ilçe merkezindeki bir eğlence mekanına giderek gece yarısına kadar eğlendi. Gece yarısından sonra mekandan çıkan Ö.D.K. adlı şahıs öz kızı ve kızının 17 yaşındaki kız arkadaşı zanlının Umurca Mahallesi'ndeki evine gitti.

İddialara ve edinilen bilgilere göre Ö.D.K. kızının uyumasını fırsat bilip, kızının 17 yaşındaki arkadaşına cinsel istismarda bulundu. İstimara uğradığını iddia eden kız çocuğu sabah annesine anlattı ve çocuğun annesi şikayetçi oldu.

Kızının arkadaşını istismar ettiği iddia edilen şahıs - 48 Haber Ajansı

Kızının arkadaşını istismar ettiği iddia edilen şahıs - 48 Haber Ajansı

Şikayet üzerine gözaltına alınan Ö.D.K. hem emniyet müdürlüğünde hem de sevk edildiği adliyede tekraren kendisine iftira atıldığını, istismara uğradığını iddia eden çocukla ayrı odalarda uyuduklarını söyled.

Çocuğun Cinsel İstismarı suçlamasıyla adliyeye sevk edilen şüpheli Ö.D.K., mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 30 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MENTEŞE / Anne ve 2 çocuğu gölette boğuldu

Muğla'da serinlemek için gölete giren anne ve 2 çocuğu boğularak yaşamlarını yitirdi.

Suriye uyruklu 2 kardeş ve anneleri Menteşe ilçesinde bulunan ve piknikcilerin gözde mekanları arasında yer alan Kazan Göleti'ne gittiler. İddialara göre 8 yaşındaki Abdülgani Zaza ve 7 yaşındaki Muhammet Nurettin Zaza isimli kardeşler bir süre yüzdükten sonra su yüzeyinde çırpınmaya başladı.

Vilede Zaza

Vilede Zaza, Kazan Göleti - 48 Haber Ajansı

Gölet kenarında çocuklarını izleyen anne Vilede Zaza (31) çocuklarının çırpındıklarını görünce kurtarmak için koşarak gölete daldı. Ancak anne de kısa süre içinde çırpınmaya başladı ve bir süre sonra anneyle 2 çocuğu göletin içinde gözden kayboldu.

İddialara göre çevrede bulunanlarca 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunuldu. Bölgeye ambulans, jandarma ve Muğla büyükşehir Belediyesi Sualtı Dalgıç ekibi yönlendirildi. Büyükşehir Belediyesi Sualtı Dalgıç ekibi anne ve çocukların cansız bedenlerini göletten çıkardı.

Suriyeli annne ve çocukların cesetleri savcılık incelemesinin ardından adli tıp kurumu morguna gönderildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 30 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MİLAS / Milas’ta orman yangını

Milas’ta orman yangını / Forest fire in Milas

Milas'ta başlayan orman yangınına müdahale devam ediyor. Denize yakın ve manzaralı konumda yaklaşık 2 hetarlık alan yanıyor.

Milas'ın Kazıklı ve Gürçamlar Mahallesi sınırlarının kesişme noktasında bugün öğlen saatlerinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı. Dumanların görülmesiyle 112 Acil ÇAğrı Merkezi'ne vatandaşlarca ihbarda bulunuldu. Plajdan, denizden görülen alevler ve dumana 6 uçak, 7 helikopter ile havadan, 34 araç ve 175 personel ile karadan müdahale ediliyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre Milas Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatıldı. Haberimiz yayına alınırken kısmen kontrol altına alınan alevlere müdahale devam ediyor.

Kuvvetli rüzgarın zaman zaman hakim olduğu bölgede alevlerin yerleşim yerlei ve sahildeki turistik işletmelere ulaşmaması için OGM ve MBB itfaiyesi ekipleri canla başla çalışıyor.

Milas orman yangını - 48 Haber Ajansı

Milas'ta orman yangını - 48 Haber Ajansı

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz bir mezaj yayınlayarak, "geçmiş olsun Milas" dedi. İşte o paylaşım;

Güncel | Sıcak Gelişme | 29 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / Adabükü'nde trafo patladı

Lüks semtte korkutan patlama / Frightening explosion in luxury neighborhood

Her yaz klimalardan kaynaklanan trafo yüklenmeleri lüks tatil yöresinde patlamaya neden oldu. Ultra lüks villalar son anda kurtarıldı. Detaylar haberde.

Bodrum Güvercinlik Adabük’ünde çok sayıda site ve işyerinin elektriğini sağlayan trafo patladı, alevler lüks sitelere ve villalara ulaşmadan son anda önlendi.

Yangına müdahale, arşiv - 48 Haber Ajansı

Yangına müdahale, arşiv - 48 Haber Ajansı

Güvercinlik Mahallesi Adabükü mevkiinde çok sayıda lüks site ile ultra lüks villaların yer aldığı Maya Yolu üzerindeki elektrik trafosu iddialara göre aşırı yüklenme sonucu patladı.

Bodrum Güvercinlik Adabükü’nde elektrik trafosu patladı. Patlama sırasından çevreye saçılan kıvılcımlar kuru otları ve makileri tutuşturdu.

Bölgeye orman arazöz, itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Yangına havadan da helikopterlerle müdahale edildi. İtfaiye ve jandarma ekiplerinin olağanüstü bir çabayla bastırdıkları alevlerin ilerlemesi engellendi. Bölgede havadan ve karadan soğutma çalışması devam ediyor.

Güncel | Sıcak Gelişme | 29 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / 36 saat su kesintisi yaşanacak

36 saat su kesintisi yaşanacak / There will be a 36-hour water outage

Muğla'nın turistik ilçesinde 36 saat su kesintisi yaşanacak. Kesinti yaşanacak yerlerin tam listesi ve süreleri haberde...

Bodrum'da Gölköy Mahallesi girişinde ana isale hattında dün gece patlama yaşandı. Patlamayda suyun basıncıyla yolda büyük boyutlu çukur oluşurken çok miktarda içme suyu da boşa aktı.

Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri bölgede onarım çalışması başlattı. Ancak arıza noktasındaki iş yüksek kapasiteli olduğundan MUSKİ 12 mahallede 36 saatlik su kesintisi yaşanacağını duyurdu.

Tamirat bu sabah 09:00 sıralarında başladı. 29 Haziran Cumartesi ya da en geç 30 Haziran Pazar günü suyun yeniden şebekelere verilmesi hedefleniyor.

Su kesintisi, arşiv - 48 Haber Ajansı

Su kesintisi, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kesinti yaşanacak mahalleler;

AKÇAALAN
BAHÇELİEVLER
DAĞBELEN
DİRMİL
FARİLYA
GERİŞ
GÖLKÖY
GÜMÜŞLÜK
GÜNDOĞAN
KARABAĞ
KOYUNBABA
KÜÇÜKBÜK
PEKSİMET
TURGUTREİS
TÜRKBÜKÜ
YALIKAVAK

Güncel | Sıcak Gelişme | 27 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / Volkan Demirel’in babası vefat etti

Volkan Demirel’in babası vefat etti / Volkan Demirel's father has passed away

Eski milli kaleci ve teknik direktör Volkan Demirel’in babası Ali Hacı Demirel Bodrum'da yaşamını yitirdi.

Eski milli kaleci ve teknik direktör Volkan Demirel’in babası Ali Hacı Demirel Bodrum’da bugün öğleden sonra Bodrum Akyarlar'da rahatsızlandı. Göğüs ağrısı olduğunu söyleyen 71 yaşındaki Ali Hacı Demirel için ambulans çağırıldı.

Demirel, Bodrum'daki özel bir hastanenin acil servisine kaldırıldı. Volkan Demirel de hastaneye gelerek babasının sağlık durumuyla yakından ilgilendi. Volkan Demirel'in eşi Zeynep Demirel de eşini hastanede yalnız bırakmadı.

Resmi bir açıklama yapılmamasına karşın Ali Hacı Demirel’in kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdiği ve cenazesinin defin için havayoluyla İstanbul’a gönderileceği öğrenildi.

Kulüpten başsağlığı

Volkan Demirel - 48 Haber Ajansı

Volkan Demirel - 48 Haber Ajansı

enerbahçe Spor Kulübü resmi X hesabınden bir açıklama yayınladı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 25 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / Ünlü iş insanı Bodrum'da darp edildi

Ünlü iş insanı Bodrum'da darp edildi / Famous businessman beaten in Bodrum

İş insanı Kaya Sabancı, Bodrum'da evinin bulunduğu lüks sitede darbedildi. 71 yaşındaki Sabancı hastaneye kaldırıldı. Peki ama neden? Detaylar haberde...

Sabancı Holding'in temellerini atan Kayserili iş insanı merhum Hacı Ömer Sabancı'nın yeğeni (Hacı Mehmet Sabancı’nın oğlu) Kaya Sabancı iddialara ve edinilen bilgilere göre Bodrum'da yaşadığı lük sınıf site ile içinde marka otelin de yer aldığı kompleksin sahibi V.A. ve korumaları tarafından darp edildi.

İddialara göre Türkbükü Mahallesinde içinde lüks oteli de baındadıran bir sitede ev sahibi olan Sabancı ile site ve orelin sahibi V.A. arasında site yönetim şekli konusunda anlaşmazlıklar bulunuyordu.

Sakar Rampası - 48 Haber Ajansı

Sakar Rampası - 48 Haber Ajansı

Dün akşam olayın yaşandığı sitenin içerisindeki bir restoranın açılışına katılmak için alana doğru giden Kaya Sabancı ile tesisin kurucusu ve sahibi iş insanı V.A. arasında tartışma yaşandı. İddialara göre V.A.'nın korumaları 71 yaşındaki Kaya Sabancı'yı darp ettiler ve restorandan dışarı çıkarttılar.

112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbar yapıldı. Ayrıca Kaya Sabancı'nın da yatının kaptanı Kemal Kocaoğlan'ı telefonla arayarak yardım istediği öğrenildi. Bölgeye gelen sağlık ekipleri tarafından ilçedeki özel bir hastaneye kaldırılan Kaya Sabancı'nın gece boyunca hastanede gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

iş insanı Kaya Sabancı'nın avukatı Ömer Reşat Kayran, "hukuki süreci başlattık" dedi. Kayran, "içeriye ambulansa müsaade edilmediği ve aynı zamanda giren ambulansın da çıkmasına müsaade edilmediğine ilişkin elimizde görüntüler ve fotoğraflar var" şeklinde konuştu.

Kaya Sabancı Kimdir?

Kaya Sabancı, Sabancı Holding'in ilk temel taşlarını koyan Kayserili işi insanı merhum Hacı Ömer Sabancı’nın kardeşi Hacı Mehmet Sabancı’nın oğlu. Kaya Sabancı'nın oğlu Cem Sabancı 2004 yılında Burdur’da vatani görevini yaptığı sırada geçirdiği kalp krizi sonucunda yaşamını yitirmişti.

Güncel | Sıcak Gelişme | 20 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MUĞLA / 20 kilometrelik araç kuyruğu

20 kilometrelik araç kuyruğu / 20-kilometer long vehicle queue

40 derecelik hava sıcaklığı nedeniyle motoru hararet yapan yolcu otobüsü arızalandı. 20 kilometre araç kuyruğu oluştu. Detaylar haberde...

Gökova-Ula karayolu Sakar rampası 8. kilometresinde bir yolcu otobüsünün motoru hararet yapıncı yolda kaldı. Ortalama 40-42 derece arasında hava sıcaklığında Sakar Geçidi rampasında ilerleyen, klimaları da çalışan otobüs hararet nedeniyle daha fazla ilerleyemedi.

Sakar Rampası - 48 Haber Ajansı

Sakar Rampası - 48 Haber Ajansı

Otoyolda Aydın yönünde 2 şeritli yol kilitlenince yaklaşık 20 kilometrelik kuyruk oluştu. Yoğun ihbearlar nedeniyle zaten seyyar konumda bayram nöbetinde olan Muğla Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tıkan noktaya ulaşıp trafiği tek şeritten açtı.

40 derece civarında seyreden sıcaklık nenediyle rampada diğer araçlarda da hararet oluimaması için sürücüler sık sık uyarıldı ancak trafiğin normal seyrine dönmesi de saatler sürdü.

Güncel | Sıcak Gelişme | 19 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MİLAS / Milas orman yangını kontrol altında

Milas Kısırlar mahallesinde orman yangını havadan ve karadan yapılan müdahale ile kontrol altına alındı.

Kısırlar ve Beyciler Mahallesi sınırında bugün öğlen saatlerinde btarım arazisinde yangın başladı. Rüzgarın da etkisi ile alevler hemen yakındaki ormanlık alana sıçradı. Havadan 4 uçak, 4 helikopter, karadan da 35 arazöz ve 207 personelle alevlarle mücadele ediliyor.

Milas orman yangını - 48 Haber Ajansı

Milas orman yangını - 48 Haber Ajansı

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık da yanan alana giderek incelemelerde bulundu. Kısırlar ve Beyciler Mahallelerinde vatandaşlarla da görüseş Akbıyık köylülere geçmiş olsun diyerek çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Milas Orman yangını, 14 Haziran 2024

Milas orman yangını - 48 Haber Ajansı

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, sosyal medya hesabından açıklamada da bulundu. Akbıyık'ın açıklaması şöyle;

"Milas Beyciler ve Kısırlar mahalleleri arasında meydana gelen orman yangını yapılan hızlı ve etkin müdahale ile kontrol altına alınmış olup, soğutma çalışmalarına başlanmıştır.

#YeşilVatan'ı korumak için fedakarca müdahale eden, destek veren tüm ekiplere teşekkür ediyoruz."

Milas orman yangını, 14 Haziran 2024

Güncel | Sıcak Gelişme | 14 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / Adliyeden kaçtı Gümüşlükte yakalandı

Adliyeden kaçtı Gümüşlükte yakalandı / Escaped from courthouse, caught in Gümüşlük

Bodrum’da çeşitli suçlardan aranırken yakalanan şahıs adliyede firar etti. Polisler kaçan şahsı ve kaçıranları Gümüşlük'te yakaladı.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre akkında çok sayıda hırsızlık suçlaması olduğu öne sürülen ve aranan şahıslar listesinde olan Ö.A. adlı şahıs polis ekipleriince yakalanarak gözaltına alındı. Bodrum Adliyesi'ne sevk edilen zanlı savcılık tarafından tutuklanması talebiyle mahkemeye gönderildi.

Gözaltı işlemi, arşiv - 48 Haber Ajansı

Gözaltı işlemi, arşiv - 48 Haber Ajansı

Mahkeme salonunna girmeden fırsatını bulup firar eden Ö.A. iddialara göre kendisini bekleyen bir otomobile binerek Bodrum Adliyesi'nden kaçtı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri güvenlik ve MOBESE kameralarından aracın gittiği güzergahı belirledi.

Gümüşlük Mahallesi’ne gittiği belirlenen araç polis tarafından sıkıştırılarak Ö.A. gözaltına alındı. Zanlının kaçmasına yardım ettiği iddia edilen 2 kişi de gözaltına alındı. Ö.A. adlı zanlı yeniden Bodrum Adliyesi'ne getirildi ve fiarar ettiği mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer 2 şüpheli hakkında da soruşturma ve sorgulama başladı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 14 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - DATÇA / Bodrum’lu şahıs Datça'da ölü bulundu

Bodrum’lu şahıs Datça'da ölü bulundu / Person from Bodrum found dead in Datça

Bodrum'dan Datça'ya tatile gitti, denizde cesedi bulundu. Geceyi sahilde geçiren şahsın ölüm nedeni araştırılıyor.

İddialara ve edinilen bilgilere göre Necati Büyükkaya yaşadığı Bodrum'dan tatil için arkadaşlarının yanına Datça'ya gitti. Yine iddialara göre parası olmadığı için otelde kalamayan Necati Büyükkaya Datça ilçesi İskele Mahallesi'nde faaliyet gösteren bir konaklama tesisinin arkasında, deniz kenarındaki ağaçların altında sabahladı.

Ula'da tarım arazisi yangını, arşiv - 48 Haber Ajansı

Ula'da tarım arazisi yangını, arşiv - 48 Haber Ajansı

Necati Büyükkaya, arkadaşları olduğu öne sürülen B.G. ve M.T. ile deniz kenarında ağaçların altına serdikleri battaniyeler üzerinde sabahladı. Arkadaşlarının iddialarına göre Necati Büyükkaya sabah denize balık tutmak için olta attığı sırada sendeleyerek yere düştü.

İddialara göre düşmesine rağmen arkadaşlarına iyi olduğunu söyleyen Necati Büyükkaya denize girdi. Yaklaşık 50 metre ileride bir süre sessiz kalan ve hareket etmeyen Necati Büyükkaya arkadaşları tarafından denizden çıkartıldı ancak öldüğü anlaşıldı.

Ölen şahsın cenazesi morga sevk edilirken soruşturma başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 14 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - ULA / Ula’da tarım arazisinde yangın

Ula’da tarım arazisinde yangın / Fire in agricultural land in Ula

Ula'da tarım amaçlı kullanılan ve çevresinde yerleşim alanları bulunan arazide yangın çıktı. Müdahale sürüyor.

Ula ilçesi Portakallık Elmalı Mahallesi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle tarım arazisinde yangın başladı. Vatandaşların alevleri görmesiyle 112 Acil Çağrı merkezi'ne ihbarda bulunuldu.

Ula'da tarım arazisi yangını, arşiv - 48 Haber Ajansı

Ula'da tarım arazisi yangını, arşiv - 48 Haber Ajansı

Çevresinde yerleşim alanları da bulunan yanan tarım arazisine 112 Acil çağrı Merkezi tarafından Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Ula itfaiye grup amirliği ekipleri sevk edildi. Hem itfaiye araçları hem de OBM'ye ait arazözlerle alevlere müdahale ediliyor.

Yanan alanın çevresindeki ekili tarım arazileri ile evlere alevlerin sıçramaması için hem yerleşim yerlerinin zarar görmemesi için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesi Ula itfaiye grup amirliği ekipleri yoğun çaba harcıyor.

Güncel | Sıcak Gelişme | 13 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MARMARİS / Muğla açıklarında deprem

Muğla'da açıklarında deprem / Earthquake off the coast of Muğla

Marmaris ilçesi açıklarında denizde zemininde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Pek çok ilçede hissedilen sarsıntı için vallilik hasar olmadığını açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 22.19'da merkez üssü Marmaris açıkları olan 4,7 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin 44,4 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Milas'da orman yangını, arşiv - 48 Haber Ajansı

Milas'da orman yangını, arşiv - 48 Haber Ajansı

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, "Rodos Adasının güneyinde saat 22.19’da meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem Ege denizi kıyısındaki ilçelerimizde hissedilmiştir. An itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun" dedi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 12 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MİLAS / Milas'da orman yangını

Muğla'da orman yangını

Muğla'da orman yangını. Kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alanda yangın başladı. Havadan, karadan müdahale de başladı.

Milas'ın Demirciler Mahallesi'nde kızılçam ağaçlarıyla çevrili ormanlık alan da öğlden sonra yangın başladı. Demirciler mahallesinin sarp arazisinde yoğun kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanında henüz bilinmeyen nedenle saay 14:30 sıralarında dumanlar yükseldi.

Milas'da orman yangını, arşiv - 48 Haber Ajansı

Milas'da orman yangını, arşiv - 48 Haber Ajansı

Dumanları görenlerin ihbarı ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın tesbit sistemi sayesinde alevlere önce karadan ardındadan da havadan müdahale başladı.

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 3 uçak, 3 helikopter, 10 arazöz ve 5 su ikmal aracı ile çok sayıda personel sevk edildi. Havanın 38-39 derece civarında ve çok kuru olduğu bölgede alevlere havadan ve karadan müdahale sürüyor.

Güncel | Sıcak Gelişme | 12 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - KÖYCEĞİZ / Köyceğiz-Ortaca yolunda kaza; 2 ölü

Köyceğiz-Ortaca yolunda kaza; 2 ölü / Accident on Köyceğiz-Ortaca road; 2 dead

Aydın'dan Antalya'ya giderken Köyceğiz-Ortaca karayolunda meydana gelen kazada yaşamlarını yitirdiler.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre pazarcılık yapan 35 yaşındaki Nurettin Akdeniz ile yanındaki 19 yaşındaki Adem Yoldaş ürün almak için kamyonla Aydın'dan Antalya'ya doğru yola çıktılar.

İddialara göre Köyceğiz - Ortaca karayolunda Yargı Mahallesi mevkiinde 35 yaşındaki Nurettin Akdeniz ile yanındaki 19 yaşındaki Adem Yoldaş'ın şoför mahallinde bulundukları kamyon yol kenarında park halinde olan TIR'a arkadan çarptı.

Kamyon kazası, temsili görsel, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kamyon kazası, temsili görsel, arşiv - 48 Haber Ajansı

Nurettin Akdeniz yönetimindeki 09 U 846 plakalı kamyonun şoför mahallinde sıkışan yaralılara ilk olarak kazayı görenler yardım etmek isterken 112 Acil Çağrı Merkezi'ne de haber verildi. 112 Acil Çağrı Merkezi kaza alanına güvenlik, sağlık ve itfaiye ekibi yönlendirdi.

Hurdaya dönen şoför mahallinde sıkışan 35 yaşındaki Nurettin Akdeniz ile yanındaki 19 yaşındaki Adem Yoldaş itfaiye tarafından sıkıştıkalrı yerden çıkartıldı. Ancak iki pazarcının olay yerinde yaşamlarını yitirdikleri anlaşıldı. Cenazeler Muğla Adli Tıp Kurumu Morgu'na sevk edildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 10 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MİLAS / "Suçıkan'da su bitti artık yeter" eylemi

Muğla'da su eylemi / Water action in Muğla

Milas’taki Karacahisar Köyü’nde bir araya gelen vatandaşlar, "Suçıkan'da su bitti artık yeter" eylemi yaptı.

Muğla’daki Yeniköy ve Kemerköy Termik Santralları’nın bölgedeki yeraltı su kaynaklarını kuruttuğu iddiasıyla Muğla Su İnisiyatifi’nin çağrısıyla çevreciler Karacahisar Köyü’nde bir araya geldi. Etkinlikte yapılan açıklamada, “Suçıkan'da su bitti artık yeter, yargı kararlarını uygulayın, termik santralleri kapatın” denildi.

Muğla Su İnisiyatifi’nin çağrısıyla Milas’taki Karacahisar Köyü’nde bir araya gelen vatandaşlar açıklama yayınladı. Açıklamada, "Yaşam hakkı olan suyun adil olmayan paylaşımı nedeni ile Muğlalılar olarak her geçen yıl susuzluk sorununu daha derin hissediyoruz. Muğla Su İnisiyatifi olarak Karacahisar'ın Suçıkan mevkiinde düzenlediğimiz bu etkinlikle yaşanan adaletsizliğe bir kez daha dikkat çekmek istiyoruz” denildi.

Milas, Karacahisar, Suçıkan köyü su eylemi, 09 Haziran 2024

Milas, Karacahisar, Suçıkan köyü su eylemi, 09 Haziran 2024

Açıklamanın devamında şu görüşler yer aldı;

Suçıkan'da su bitti artık yeter, yargı kararlarını uygulayın, termik santralleri kapatın. Ne ulusal ne de uluslararası hukuku tanıyarak sürdürülen bu yasadışı faaliyetin bedelini bölge halkı olarak hep birlikte ormanlarımızın, tarım alanlarımızın, su kaynaklarımızın, köylerimizin yok edilmesi ve kirletilmesiyle, yaşam kaynağımız toprak, hava ve suyun zehirlenmesi sonucu yakalandığımız ölümcül hastalıklarla baş etmek zorunda kalarak bizler ödüyoruz. Diğer yandan iklim krizini her yıl daha şiddetli olarak hissederken, iklim krizinin baş sorumlusu kömürlü termik santrallerin çalışmasına izin veren enerji politikalarına yaşadığımız tüm bu vahşete kayıtsız kalınarak devam ediliyor.

Milas, Karacahisar, Suçıkan köyü su eylemi, 09 Haziran 2024 4

Milas, Karacahisar, Suçıkan köyü su eylemi

Görseller Muğla Su İnisiyatifi'nden alıntıdır.

Güncel | Sıcak Gelişme | 08 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MARMARİS / 1 hektarlık orman alanı yandı

Ne yazık ki yine başladı!.. / Unfortunately, it has started again!..

3 sene önceki büyük yangınlarla yüreği kavrulan Muğla'da yeni bir orman yangını yürekleri ağza getirdi. Ünlü tatil yöresinde 1 hektar orman yandı.

Marmaris'in İnbükü Koyunda Marmaris - Datça karayoluna yakın bir noktada 05:00 sıralarında orman yangını başladı. Bir anda büyüyen alevlere hava karanlık olduğu için karadan müdahale edilebildi.

Orman yangını, arşiv - 48 Haber Ajansı

Orman yangını, arşiv - 48 Haber Ajansı

Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin gün ışıyana kadar canla başla mücadele ettikleri alevlere gün ışıyınca havadan da müdahale başlatıldı. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin ve vava araçlarının hızlı müdahalesi sonrasıalevler söndürüldü. Ve soğutma çalışması başlatıldı.

Marmaris-Datça karayolu yakınlarındaki noktada, İnbükü Koyunda çıkan ve yaklaşık 1 hektarlık alanı yok eden alevlere ilk belirlemelere göre enerji nakil hattından sıçrayan kıvılcımın sebep olduğu tahmin ediliyor.

Güncel | Sıcak Gelişme | 07 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - ULA / Belediye personeli ölü olarak bulundu

Belediye personeli ölü olarak bulundu / He was only 24 years old, his body was found

Muğla Büyükşehir Belediyesi personeli 24 yaşındaki genç başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu.

İddialara ve edinilen bilgilere göre, MBB Ulaşım Daire Başkanlığı Makina İkmal Müdürlüğü'nde çalışan ve Ula ilçesi Yeşilçam Mahallesi’nde yaşayan 24 yaşındaki Hüseyin Bacak'tan haber alamayan yakınları yaşadığı eve gitti. Hüseyin Bacak'ı kanlar içinde bulan yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi'nin arayarak yardım istedi.

Avukat Hüseyin Belkırat yaralı olarak bulundu - 48 Haber Ajansı

Avukat H.B. yaralı olarak bulundu - 48 Haber Ajansı

Muğla ili, Ula ilçesi Yeşilçam Mahallesi’ndeki adrese giden polis ve sağlık ekipleri 24 yaşındaki Hüseyin Bacak'ın başından silahla vurulmuş halde buldu. Yapılan incelemede sağlık ekipleri Bacak’ın hayatını kaybettiğini belirledi.

24 yaşındaki Hüseyin Bacak'ın cansız bedeni savcılığın incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bacak’ın kesin ölüm nedeni yapılacak olan incelemenin ardından belli olacak.

Güncel | Sıcak Gelişme | 04 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - ULA / Belediye personeli ölü olarak bulundu

Belediye personeli ölü olarak bulundu / He was only 24 years old, his body was found

Muğla Büyükşehir Belediyesi personeli 24 yaşındaki genç başından vurulmuş halde ölü olarak bulundu.

İddialara ve edinilen bilgilere göre, MBB Ulaşım Daire Başkanlığı Makina İkmal Müdürlüğü'nde çalışan ve Ula ilçesi Yeşilçam Mahallesi’nde yaşayan 24 yaşındaki Hüseyin Bacak'tan haber alamayan yakınları yaşadığı eve gitti. Hüseyin Bacak'ı kanlar içinde bulan yakınları 112 Acil Çağrı Merkezi'nin arayarak yardım istedi.

Ortaca'da silah operasyonu - 48 Haber Ajansı

Ortaca'da silah operasyonu - 48 Haber Ajansı

Muğla ili, Ula ilçesi Yeşilçam Mahallesi’ndeki adrese giden polis ve sağlık ekipleri 24 yaşındaki Hüseyin Bacak'ın başından silahla vurulmuş halde buldu. Yapılan incelemede sağlık ekipleri Bacak’ın hayatını kaybettiğini belirledi.

24 yaşındaki Hüseyin Bacak'ın cansız bedeni savcılığın incelemesinin ardından Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Bacak’ın kesin ölüm nedeni yapılacak olan incelemenin ardından belli olacak.

Güncel | Sıcak Gelişme | 03 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MARMARİS / Denizde 30 yaşında erkek cesedi bulundu

Denizde erkek cesedi bulundu / Male body found in the sea

Muğla'nın öende gelen tatil merkezinde denizden erkek cesedi çıkartıldı. Acı olayın detayları sonradan anlaşıldı...

Marmaris ilçesinde iddialara ve edinilen bilgilere göre İçmeler Mahallesi’ndeki halk plajına yüzmeye giden 30 yaşındaki Emrah Teker'den arkadaşları uzun süre haber alamadı. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan başvuru sonrası bölgeye karadan jandarma ve polis, denizden de Sahil Güvenlik Komutanlığı botu yönlendirildi.

Ortaca'da silah operasyonu - 48 Haber Ajansı

Ortaca'da silah operasyonu - 48 Haber Ajansı

Kayıp şahsın arkadaşları 30 yaşındaki Emrah Teker'i halk plajında kumsalda her yerde aradıklarını ama ulaşamadıklarını belirterek 112 Acil Çağrı merkezinden yardım istediklerini söyledi.

İçmeler Mahallesi’ndeki bir otelin önünde yer alan halk plajında bu akşam akşam saatlerinde meydana gelen kayıp olayı üzerine Sahil Güvenlik ekipleri denizde yapılan arama ve tarama çalışması başlattı. Çok geçmeden acı haber geldi.

30 yaşındaki Emrah Teker'in cansız bedenine ulaşan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri cesedi karaya çıkarttı. Teker’in cenazesi Marmaris Devlet Hastanesi hastane morguna kaldırıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 02 Haziran 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - ORTACA / Ev ve işyerinden cephanelik çıktı

Ev değil cephanelik

Muğla'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir ev ve işyerinde caphanelik dolusu silah yakaladı.

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğünün ortak çalışması sonucu Ortaca ilçesinde U.K isimli şahsın ikametinde ve iş yerinde arama yapıldı. Operayonda çok sayıda mühimmat, mermi ve silah ele geçirildi.

Ortaca'da silah operasyonu - 48 Haber Ajansı

Ortaca'da silah operasyonu - 48 Haber Ajansı

Şüphelinin evinde yapılan aramalarda, AK-47 Kalaşnikof tüfek, ruhsatsız tabanca, 3 bin 1 Adet tabanca fişeği, 116 adet kalaşnikof tüfeği fişeği, 115 adet av tüfeği kartuşu, balistik yelek, 2 adet Kalaşnikof şarjörü, 8 adet tabanca şarjörü, elektrikli vakumlama makinesi ve çok sayıda vakumlama poşeti ele geçirildi.

Şüpheli şahıs Ortaca Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Ortaca'da silah operasyonu, 31 Mayıs 2024

Ortaca'da silah operasyonu, 31 Mayıs 2024

Güncel | Sıcak Gelişme | 31 Mayıs 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / Bodrum’da bot battı; 2 ölü, 4 kişi kayıp

Bodrum’da bot battı; 6 kişi kayıp / Boat capsized in Bodrum; 6 people missing

Muğla'nın ünlü tatil yöresinde lastik bot alabora oldu. Kayıp olduğu bildirilen 6 kişi için arama çalışması başlatıldı.

Bodrum ilçesi açıklarında gece 02:30'da iddialara göre Yunanistan adalarına gitmek için 20 kişi bir botla denize açıldı. İddialara ve edinilen bilgilere göre şişme botun kıçına takılı motor arızalandı.

Türk karasularında sürüklenmeye başlayan içinde 20 kişinin bulunduğu iddia edilen bottakiler Türk Sahil Güvenlik kuvvetlerinden yardım istedi. İhbar üzerine Sahil Güvenlik botu açık denize yönlendirildi. Mobil radarlar aracılığıyla da yeri tesbit edilen boota ulaşıldı.

Bodrum bot battı - arşiv - 48 Haber Ajansı

Bodrum bot battı - arşiv - 48 Haber Ajansı

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri yaptıkları incelemede bootaki insanların düzensiz (kaçak) göçmen olduklarını belirledi. Botta bulunan 14 kişi Sahil Güvenlik Botuna alındı. Yapılan ön sorgulamada 6 kişinin kayıp olduğu öğrenildi.

Kayıpların bulunması için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 2 insansız hava aracı (İHA), 2 Sahil Güvenlik Dalış Timi ile 3 Sahil Güvenlik Botu bölgeye gönderildi.

Kayıp olduğu öne sürülen 6 insanın bulunması maksadıyla bölgede sürdürülen arama kurtarma faaliyetlerine hava muhalefeti olmadığı sürece devam edileceği belirtildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 31 Mayıs 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - FETHİYE / Erkek cesedi bulundu

Muğla'nın bir başka meşhur tatil yöresinde 58 yaşındaki bir erkeğe ait ceset bulundu. Detayları kamuya açık bu alandan paylaşamıyoruz. DEVAMI;

İddialara ve edinilen bilgilere göre, Taşyaka Mahallesi Sanayii sitesinde esnaf sokakta vücunun çeşitli bölgelerinde darp izi olduğu öne sürülen, yerde hareketsiz yatan bir erkekle karşılaştı.

Sabah saatlerinde Fethiye Sanayii Sitesi'ndeki iş yerine gelen esnaf, yerde hareketsiz olarak yatan ve çok kan kaybettiği anlaşılan şahsı görünce durumu 112 Acil Çağrı merkezi'ne bildirdiler.

Olay yeri girilmez bandı

Olay yeri girilmez bandı - arşiv - 48 Haber Ajansı

112 Acil Çağrı Merkezi bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk etti. Olay yerinde sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede şahsın hayatını kaybettiği anlaşıldı. yapılan aramada şahsın üzerinden 58 yaşındaki Şenol Mert adına düzenlenmiş kimlik çıktı.

Kafatası ve elinden yaralı olduğu belirlenen şahsın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Fethiye Devlet Hastanesi morguna sevk edildi. Buradaki ön otopsinin ardından ceset Muğla Adli Tıp Kurumu morguna nakledildi gönderildi.

Savcılık talimatıyla soruşturma başlatılırken güvenlik güçleri çevredeki tüm kameraların görüntülerini incelemeye aldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 27 Mayıs 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / Erkek cesedi bulundu

Erkek cesedi bulundu - Male body found

Muğla'nın meşhur tatil yöresinde erkek cesedi bulundu. Üzerinden kimlik çıkmayan cesedin kim olduğu araştırılıyor.

Bodrum Antik Tiyatrosu'nun güney yamacının yer aldığı Göktepe bölgesinde üst kısımlarında doğa yürüyüşü yapanlar makilik alanda kimliği belirsiz cesediyle karşılaştı.

Olay yeri girilmez bandı

Olay yeri girilmez bandı - arşiv - 48 Haber Ajansı

112 Acil Çağrı Merkesine yapılan ihbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Sırt üstü yatar vazitette bulunan erkek cesedinin 60'lı yaşlarda bir şahsa ait olduğu tesbitinde bulunuldu.

Üzerinden kimlik çıkmayan erkek cesedinin uzun süredir bölgede olduğu, çürümeye başladığı belirlendi. 60 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir erkekeğe ait ceset Bodrum Devlet Hastanesi’ne nakledildi. Burada gerçekleştirilen ön otopsinin ardından Muğla Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 27 Mayıs 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / CHP milletvekili adayı ve delegesi yaşamını yitirdi

CHP milletvekili adayı ve delegesi yaşamını yitirdi - VİDEOLU HABER

Bodrum'da yaşamını sürdüren CHP milletvekili aday adayı ve CHP Bodrum delegesi evinin balkonunda rahatsızlandı. Tüm müdahalelere karşın kurtarılamadı.

Yaşamını Bodrum'da sürdüren 60 yaşında, ÇEDAŞ'tan emekli Duran Oktay Somuncu iddialara ve edinilen bilgilere göre eşi tarafından Yokuşbaşı Mahallesi’ndeki evinin balkonunda hareketsiz olarak yatarken bulundu.

Bodrum Yaokuşbaşı Mahallesi'ndeki eve 112 Çağrı Merkezi tarafından sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. 60 yaşındaki somuncuya ilk müdahaleyi olay yerinden 112 Acil Sağlık Müdahale ekipleri gerçekleştir.

Duran Oktay Somuncu

Duran Oktay SOmuncu - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Duran Oktay Somuncu ambulansla Amerikan Hastanesi’ne sevk edildi. Ancak Duran Oktay Somuncu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Duran Oktay Somuncu Muğla Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Somuncu’nun, kalp krizi gçirdiği değerlendirilirken savılıkta soruşturma başlattı.

Duran Oktay Somuncu kimdir?

VİDEO

Aslen Tokat'lı olan Duran Oktay Somuncu 60 yaşında yaşama gözlerini yumdu. ÇEDAŞ’tan emekli oldu. Tokat'ta CHP il yönetim kurulu üyesiyken 2011 yılındaki genel seçimlerde CHP’den Tokat Milletvekilliği için aday adayı olmak için seçimle geldiği bu görevinden il başkanı Feramus Şahin ile birlikte istifa etti.

Yaşamını Bodrum'da sürdüren Duran Oktay Somuncu, CHP Bodrum Yokuşbaşı mahalle delegesiydi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)'de Karadeniz örgütlenmesinde görevler üstlendi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 22 Mayıs 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - SEYDİKEMER / Şaban Ataş cinayetinde 3 tutuklama

Şaban Ataş cinayetinde 3 tutuklama

Seydikemer'de öldürülüp cesedi ormanlık alana saklanan Şaban Ataş'ın ölümüyle ilgili 3 kişi tutuklandı.

Seydikemer ilçesinde 22 Mart 2024 tarihinde kaybolan ve cesedi ormanlık alanda halıya sarılmış ve taşların altına gişzlenmiş olarak bulunan 52 yaşındaki Şaban Ataş’ın ölümüyle ilgili 5 kişi göaltına alımıştı. 5 şüpheliden 3’ü tutuklandı.

Seydikemer ilçesinde 22 Mart2024 tarihinde ortadan kaybolan ancak eski eşi tarafından hakkında kayıp başvurusu yapıldığı iddia edilen, aynı kadının bir televiyon programındaki itiraflarıyla öldürüldüğü anlaşılan Şaban Ataş'ın cesedi halıya sarılı vaziyette ormanlık alnda taşların altına saklanmış olarak bulunmuştu.

Şaban Ataş'ın öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan 5 kişi bugün akşam saatlerinde Fethiye Adliyesi’ne sevk edildi. Şaban Ataş’ın boşandığı ancak aynı evde yaşamayı sürdürdüğü eşi E.K., öldürülen adamın oğlu M.A. ve E.K.’nın sevgilisi olduğu iddia edilen B.Ö. tutuklandı.

E.K.’nın annesi D.K. ve öldürülen adamın diğer oğlu M.A. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ne olmuştu?

Muğla’da 22 Mart 2024'te kaybolan erkeğin cinayete kurban gittiği anlaşıldı. Şahsın cesedi, üzeri taşlarla örtülmüş olarak bulundu.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, 52 gün önce kaybolan inşaat ustası 52 yaşındaki Şaban Ataş'ın yakınları kayıp başvurusu yaptıktan sonra ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılarak kayıplarını aramışlardı. Kayıp Şaban Ataş'ın bir süre önce boşandığı ancak aynı evi paylaştığı eski eşi 44 yaşındaki Emine Karabulut çocukları ve Burhanettin Öztürk adlı bir şahısla birlikte Müge Anlı'dan boşandığı kocasının bulunması için yardım istedi.

Şaban Ataş, Emine Karabulut - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Şaban Ataş, Emine Karabulut - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Canlı yayın çıkışında, programın sunucusuna cinayeti itiraf ettiği öne sürülen Emine Karabulut iddialara göre, "kahvaltıda Burhanettin Öztürk, Şaban ve ben oturuyorduk. Aralarında kavga çıktı. Burhanettin, Şaban'ı iple boğdu. Ardından cesedi götürdü" dedi. Emine Karabulut iddialara göre, cesedin gömüldüğü yeri de Müge Anlı'ya itiraf etti.

Bu itiraf üzerine televiyon programı yapımcıları polise haber verdi ve Emine Karabulut ile Burhanettin Öztürk gözaltına alındı. Karabulut'un ilk ifadesi İstanbul'da alındı. Seydikemer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verilerek Karabulut'un cesedin gömüldüğü yer olarak itiraf ettiği adreste arama yapıldı.

Müge Anlı, Emine Karabulut - Arşiv - 48 Haber Ajansı 2

Müge Anlı, Emine Karabulut - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Seydikemer'in Sarıyer mevkisinde üzeri taşlarla örtülü bir erkek cesedi bulundu. Cesedin 52 gündür kayıp olan Şaban Ataş'a ait olduğu anlaşıldı. Ataş'ın cesedi, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis, cinayetle ilgili olarak Emine Karabulut ile birlikte Burhanettin Öztürk ve 1 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 17 Mayıs 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - FETHİYE / Cennet koyda ölümlü kaza

Cennet koyda ölümlü kaza / Fatal accident in Paradise Bay

Muğla'nın ormanı, denizi ve havasıyla ünlü koyunda traktör devrildi. Sürücü yaşamını yitirdi.

Muğla, Fethiye Yanıklar Mahallesi Katrancı Koyu mevkisinde Kadir Kızıldere'nin kullandığı römorkunda hafriyat yüklü traktör henüz< bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak devrildi.

Muğla, Fethiye Yanıklar Mahallesi Katrancı Koyu, Fethiye-Göcek karayolunda 46 yaşındaki Kadir Kızıldere'nin kullandığı römorkunda hafriyat atığı taşıyan 48 F 8527 plakalı traktör kontrolden çıktı.

Kadir Kızıldere

Kadir Kızıldere - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Yol kenarında devrilen traktörün sürücüsü Kadir Kızıldere aracın altında kalarak sıkıştı. Kazayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesi üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Traktörün altında sıkışan 46 yaşındaki sürücü Kadir Kızıldere itfaiye ekipleri tarafından sıkıştırığı yerden çıkartıldı. Ağır yaralı olan Kadir Kızıldere sevk edildiği hastanede tüm müdahalelelere karşın yaşamını yitirdi.

Kadir Kızıldere, Fethye

Kadir Kızıldere - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Güncel | Sıcak Gelişme | 15 Mayıs 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - SEYDİKEMER / Muğla’da akıllara durgunluk veren cinayet +18

Muğla’da 22 Mart 2024'te kaybolan erkeğin cinayete kurban gittiği anlaşıldı. Şahsın cesedi, üzeri taşlarla örtülmüş olarak bulundu.

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde, 52 gün önce kaybolan inşaat ustası 52 yaşındaki Şaban Ataş'ın yakınları kayıp başvurusu yaptıktan sonra ATV'de yayınlanan Müge Anlı ile Tatlı Sert programına katılarak kayıplarını aramışlardı. Kayıp Şaban Ataş'ın bir süre önce boşandığı ancak aynı evi paylaştığı eski eşi 44 yaşındaki Emine Karabulut çocukları ve Burhanettin Öztürk adlı bir şahısla birlikte Müge Anlı'dan boşandığı kocasının bulunması için yardım istedi.

Şaban Ataş, Emine Karabulut - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Şaban Ataş, Emine Karabulut - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Canlı yayın çıkışında, programın sunucusuna cinayeti itiraf ettiği öne sürülen Emine Karabulut iddialara göre, "kahvaltıda Burhanettin Öztürk, Şaban ve ben oturuyorduk. Aralarında kavga çıktı. Burhanettin, Şaban'ı iple boğdu. Ardından cesedi götürdü" dedi. Emine Karabulut iddialara göre, cesedin gömüldüğü yeri de Müge Anlı'ya itiraf etti.

Bu itiraf üzerine televiyon programı yapımcıları polise haber verdi ve Emine Karabulut ile Burhanettin Öztürk gözaltına alındı. Karabulut'un ilk ifadesi İstanbul'da alındı. Seydikemer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bilgi verilerek Karabulut'un cesedin gömüldüğü yer olarak itiraf ettiği adreste arama yapıldı.

Müge Anlı, Emine Karabulut - Arşiv - 48 Haber Ajansı 2

Müge Anlı, Emine Karabulut - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Seydikemer'in Sarıyer mevkisinde üzeri taşlarla örtülü bir erkek cesedi bulundu. Cesedin 52 gündür kayıp olan Şaban Ataş'a ait olduğu anlaşıldı. Ataş'ın cesedi, otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Polis, cinayetle ilgili olarak Emine Karabulut ile birlikte Burhanettin Öztürk ve 1 şüpheliyi daha gözaltına aldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 13 Mayıs 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - ORTACA / 5 katlı binanın çatı katı yandı

5 katlı binanın çatı katı yandı

Muğla’da 5 katlı binanın çatı katında çıkan yangında büyük maddi hasar meydana geldi.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre Ortaca Cumhuriyet Caddesi’ndeki bir binanın çatı katında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın başladı.

Görsel yok - 48 Haber Ajansı

Görsel yok - 48 Haber Ajansı

Alevleri gören vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Çatısı yanan binanın olduğu bölgeye itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Ortaca Grup Amirliği itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangında büyük çaplı maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeninin belirlenebilmesi için çalışma ve soruşturma başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 01 Mayıs 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - SEYDİKEMER / Likya yolunda düşen turist kurtarıldı

Likya yolunda düşen turist kurtarıldı / Elderly tourist who fell on the Lycian Way was rescued

Tarihi Likya yolunda yaralanan turist için UMKE, 112 ASHİ ve Jandarma JAK timleri tarafından operasyon düzenlendi. DEVAMI...

Muğla’nın Seydikemler ilçesi Likya yolunda yürüyüş yapan Debrett Gordon Lyons isimli yaşlı turist iddialara göre düştü ve şakak kemiğinde kırık oluştu. Bölgede bulunanların ihbarıyla UMKE, 112 ASHİ ve Jandarma JAK timleri uzun ve zorlu bir yürüyüş sonrası turistin yanına ulaştı..

Kurtarma operasyonu, arşiv, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Kurtarma operasyonu, arşiv, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Edinilen bilgilere ve iddialara göre, D.G.L. isimli turist, Seydikemer'den de geçen tarihi Likya yolunda yürüyüş yaparken ayağı burkularak düştü. Şakak kemiğinde kırık oluşan D.G.L. isimli turist için bölgeye Karadere 112 ASHİ ekibi, Babadağ UMKE ve Jandarma JAK timleri sevk edildi.

Araç ile ulaşımın mümkün olmadığı bölgeya yaklaşık bir saatlik zorlu bir tırmanış ve yürüşle giden ekipler yaralıya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra sedye ile uzun süre taşıdılar. D.G.L. isimli turist Fethiye Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 01 Mayıs 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MENTEŞE / Menteşe'de işyerine silahlı saldırı

Menteşe'de işyerine silahlı saldırı / Armed attack on workplace in Menteşe

Menteşe'de inşaat malzemeleri satılan bir iş yerine sabah saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganlar aranıyor.

Muğla Menteşe ilçesinde sabah saatlerinde Orhaniye Mahallesi'nde inşaat malzemeleri satılan iş yerine silahlı saldırı düzenlendi. M.B.'ye ait nalburiye, hırdavat ve inşaat malzemeleri satılan bir işyerinin çalışanları sabah işyerine geldiklerinde camlarda mermi izi gördü.

Silah, tabanca, arşiv - 48 Haber Ajansı

Silah, tabanca, arşiv - 48 Haber Ajansı

Menteşe Orhaniye mahallesindeki işyerinin çalışanları durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri delil çalışması yaptı.

Çevredeki güvenlik kameralarının görüntüleri de incelemeye alındı. Yapılan incelemeler sonucunda işyerine 7 kere ateşli silahla saldırı düzenlendiği anlaşıldı.

Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı, işyerinin kapalı olduğu saatlerde gerçekleştirildiği değerlendirilen silahlı saldırı sonrası işyeri sahibi M.B. polis merkezinde mağdur sıfatıyla ifade verdi.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı saldırıyla ilgili soruşturma başlattı. Olay yeri inceleme ekipleri delil topladı ve şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 29 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - YATAĞAN / Traktör devrildi sürücüsü öldü

Traktör devrildi sürücüsü öldü / Tractor overturned and driver died

Muğla’da devrilen traktörün altında kalan 59 yaşındaki sürücü hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre Yatağan Kafaca Mahallesi’nde kendisine ait tarlada çalışan 59 yaşındaki Neşet Kaya'nın kullandığı traktör henüz bilinmeyen bir nedenle devrildi. 59 yaşındaki Neşet Kaya devrilen traktörün altında kaldı.

Trafik kazası, arşiv - 48 Haber Ajansı

Trafik kazası, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kazayı görenlerin durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirmesi üzerine bölgeye sağlık ekipleri, itfaiye vejandarma sevk edildi. Yatağan İtfaiye Grup Amirliği ekipleri 59 yaşındaki Neşet Kaya'yı devrilen traktörün altından çıkararak sağlık ekiplerine teslim etti.

Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede 59 yaşındaki Neşet Kaya’nın kaza alanında hayatını kaybettiği belirlendi. Ölümlü kazayla ilgili geniş çaplı inceleme ve soruşturma başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 28 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - SEYDİKEMER / Taklalar atan araçta 1 kişi öldü 3 kişi yaralı

Otomobil direğe çarptı 1 ölü, 3 yaralı / Car crashed into a pole 1 dead, 3 injured

İçinde 4 kişi bulunan otomobil düz yolda takla attı. Büyük bir hızla direğe çarpan araç hurdaya dönerken 1 kişi öldü.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre Seydikemer ilçesi Fethiye- Kaş karayolu üzeri Eşen Mahallesi girişinde 07 AGU 54 plakalı otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak taklalar attı ve yol kenarındaki aydınlatma direğine çarptı.

Trafik kazası, arşiv - 48 Haber Ajansı

Trafik kazası, arşiv - 48 Haber Ajansı

Fethiye- Kaş karayolu, Eşen Mahallesi mevkiinde meydana gelen kazada 57 yaşındaki Ramazan Gökal'ın kullandığı ve içinde 3 kişinin daha bulunduğu otomobil hurdaya döndü.

Kazayı görenlerin 112 Acil Çağrı merkezine ihbarda bulunmasıyla olay yerine sağlık, jandarma, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekipleri 07 AGU 54 plakalı otomobili kullandığı iddia edilen Ramazan Gökal’ın olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Araçta yolcu olarak bulunan 3 kişi ise ilk müdahalelerinin ardından Seydikemer Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 27 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MARMARİS / Marmaris'te kıskançlık cinayeti

Marmaris’te kadın cinayeti / Murder of women in Marmaris

Marmaris'te otelde tekniker olarak çalışan bir kadın işyerinin önüne çağırılıp bıçaklanarak öldürüldü.

İddialara ve edinilen bilgilere göre Marmaris İçmeler Mahallesi'nde bir otelde teknik eleman olarak çalışan 35 yaşındaki İlknur Çetin, 38 yaşındaki A.İ.K. isimli erkek tarafından telefonla aranıp iş yerinin dışına çağırıldı.

İddialara göre 35 yaşındaki İlknur Çetin'in erkek arkadaşı olduğu öne sürülen 38 yaşındaki A.İ.K. kadınla tartışmaya başladı. Tartışma sırasında A.İ.K. iddialara göre 35 yaşındaki İlknur Çatin'in yanında getirdiği bıçakla elleri, bilekleri göğsü ve kafasından defalarca bıçakladı.

İlknur Çetin, arşiv - 48 Haber Ajansı

İlknur Çetin, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kadının çığlıkları üzerine çevredeki vatandaşların 112 Acil Çağrı merkezi'ne ihbarıyla bölgeye polis ve sağlık ekipleri yönlendirildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde kadının aşırı kan kaybından dolayı hayatını kaybettiğini belirledi. Çatin'in cenazesi Muğla Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi.

Olay yerindeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis iddialara göre saldırganın A.İ.K. olduğunu tesbit etti. A.İ.K. olay yeri yakınındaki Atatürk Caddesi'nde elektrikli bisikletle gezerken polis ekiplerince durduruldu.

Göz altına alınan A.İ.K.'nın sorgusunda İlknur Çetin'i kıskançlık nedeniyle işlediğini itiraf ettiği öne sürüldü. İşlemleri tamamlanan A.İ.K. savcılığa sevk edildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 25 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - FETHİYE / Yangında yaşlı kadın hayatını kaybetti

Yangında yaşlı kadın hayatını kaybetti / Old woman died in fire

Muğla'nın ünlü tatil bölgesinde bir evde çıkan yangında bir kadın yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre Fethiye ilçesinde Menteşeoğlu Mahallesi’ndeki tek katlı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangın çıkan evde yaşayan 92 yaşındaki kadın yaşamını yitirdi.

Menteşeoğlu Mahallesi’ndeki tek katlı evde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Evden yükselen dumanları görenler 112 Acil Çağrı merkezi'ni arayarak ihbarda bulundu. İhbar üzerine Menteşeoğlu Mahallesi’ndeki adrese itfaiye, ambulans ve güvenlik gücü sevk edildi.

Yangına müdahale, arşiv - 48 Haber Ajansı

Yangına müdahale, arşiv - 48 Haber Ajansı

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fethiye İtfaiye Grup Amirliği ekipleri alevlere müdahale ederek yangını söndürdü. Ev ağır hasar alırken içeride yapılan incelemede ilk belirlemelere ve iddialara göre dumandan etkilenen 92 yaşındaki Zeliha Dikişci'nin yaşadığı görülerek ilk müdahalesi olay yerinde yapıldı.

92 yaşındaki Zeliha Dikişci ilçedeki özel bir hastaneye sevk edildi. Ancak 92 yaşındaki Zeliha Dikişci tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 24 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MUĞLA / DİKKAT Meteorolojiden "SARI" uyarı

DİKKAT Meteorolojiden "SARI" uyarı / ATTENTION "YELLOW" warning from Meteorology

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Muğla için yoğun çöl tozu taşınımı uyarısı yaptı. Solunum, kalp hastalıkları, çocuklar ve 65 yaş üstü kişiler DİKKAT...

DİKKAT Meteorolojiden "SARI" uyarı 2

DİKKAT Meteorolojiden "SARI" uyarı

Meteorolojiden yapılan uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre, 24.04.2024 Çarşamba günü bölgemiz genelinde (Antalya, Muğla, Isparta, Burdur) yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

DİKKAT Meteorolojiden "SARI" uyarı 3

DİKKAT Meteorolojiden "SARI" uyarı

Özellikle solunum problemleri, kalp hastalıkları, çocuklar ve 65 yaş üstü kişiler gibi yüksek risk gruplarına mensup kişilerin her türlü fiziksel egzersizden ve açık hava aktivitelerinden kaçınması önerildi.

DİKKAT Meteorolojiden "SARI" uyarı 4

DİKKAT Meteorolojiden "SARI" uyarı

Güncel | Sıcak Gelişme | 24 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / Toprak kayması 2 işçi kurtarıldı

Toprak kayması 2 işçi kurtarıldı / Landslide 2 workers rescued

Bodrum'da bir inşaatın kanalizasyove atıksu kanalı içi kazılan toprak kaydı 2 işçi toprak altında kaldı. Detaylar haberde...

Bodrum, Konacık Mahallesi Gazderesi Caddesi’nde iddialara göre aşırı yağışlar sonrası yumuşayan toprak bir inşaatın kanalizasyon ve aştyapısı için açılan çukura kaydı. O esnada iddialara göre çukurda çalışma yapan 2 işçi kayan toprağın altında kaldı.

İddialara ve edinilen bilgilere göre Konacık Mahallesi Gazderesi Caddesi’ndeki bir inşaatta çalışma yapan F.Ş. ve F.G. isimli 2 işçinin üstüne yağmurla yumuşayan toprak kaydı. İnşaatta çalışan diğer işçler 112 Acil Çağrı Merkezi'nin arayarak yardım istedi. Aynı anda olayı haber alan bölgedeki AKUT Bodrum Koordinasyon Merkezi’nde bulunan AKUT gönüllüleri de işçilerin yardımına koştu.

Olay yeri girilmez banı, aşriv - 48 Haber Ajansı

Olay yeri girilmez banı, aşriv - 48 Haber Ajansı

112 Acil Çağrı Merkezi’nin olay yerine sevk ettiği sağlık ekipleri toprak altından sağ olarak çıkartılan 2 işçiye olay yerinde ilk müdahalelelri yaptı.

ildirerek, kısa sürede işçileri toprak altından çıkarıp olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerine teslim etti. F.Ş. ve F.G. isimli 2 işçi hastaneye sevk edildi. İşçilerin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 20 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MENTEŞE / Menteşe'de 3.9 büyüklüğünde deprem

Menteşe'de 3.9 büyüklüğünde deprem / 3.9 magnitude earthquake in Menteşe

Muğla'nın Menteşe ilçesinde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. TSİ 20:43:17'de oluşan yer sarsıntısı çevre ilçelerde de hissedildi.

Menteşe'de 3.9 büyüklüğünde deprem 3

Menteşe'de 3.9 büyüklüğünde deprem

Muğla'nın merkez metropol Menteşe ilçesinde Türkiye saati ile TSİ 20:43:17'de 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. T.C. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) web sitesi "deprem" bölümünde yer alan anlık bilgilere göre deprem yerin Karacaören mahallesi, Karaçay yakınlarında yüzeyin 14.19 kilometre derinliğinde oluştu.

Menteşe'de 3.9 büyüklüğünde deprem 2

Menteşe'de 3.9 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) web sitesindeki verilere göre 37.2053 enlem, 28.7317 boylam'da merkez üssü tesbit edilen deprem Kavaklıdere, Ula, Köyceğiz, Beyağaç'ten de hissedildi.

Maddi hasar, ölü, yaralı olmadığı bilgisi geldi.

Menteşe'de 3.9 büyüklüğünde deprem 1

Menteşe'de 3.9 büyüklüğünde deprem

Güncel | Sıcak Gelişme | 17 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - FETHİYE / Emniyet müdürü noterde yakalandı

FETÖ üyesi olma iddiasıyla aranan 1. sınıf emniyet müdürü işlem yaptırmak için gittiği noterde yakalandı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olma iddiasıyla hakkında dava açılan ve arama kaydı oluşturulan 1. sınıf emniyet müdürü H.H.Ş., Fethiye'de işlem yaptırmak için gittiği noterde yakalandı.

İddialara ve edinilen bilgilere göre, 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile rütbeleri ve ünvanları geri alınan 1. sınıf emniyet müdürü H.H.Ş. Fethiye'de yakalandı.

Fethiye Adliyesi, Fethiye Emniyet Müdürlüğü, arşiv - 48 Haber Ajansı

Fethiye Adliyesi, Fethiye Emniyet Müdürlüğü, arşiv - 48 Haber Ajansı

Edinilen bilgilere göre H.H.Ş. hakkında, 'Bylock' adlı mesajlaşma programının kullanıcısı olmak, FETÖ’ye bağlı dernek kaydı bulunması iddiaları nedeniyle hakkında arama bulunuyordu.

1. sınıf emniyet müdürü H.H.Ş., Fethiye'de bulunan bir notere işlem yaptırmak için gitti. İşlem başvurusu anında sistemdeki uyarı üzerine H.H.Ş., güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. H.H.Ş., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkemede hakkındaki gıyabi tutuklama kararı ve iddialar yüzüne okunduktan sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 17 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MENTEŞE / Emekli polis ölü olarak bulundu

Emekli polis memuru, ziyarete geldiği evde silahla vurulmuş halde ölü olarak bulundu.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre Eskişehir'de yaşayan 53 yaşındaki emekli polis memuru Ö.T. Menteşe ilçesi Orhaniye Mahallesi Zambak Sokak’taki bir apartmanda oturan ailesinin yanına ziyarete geldi.

İddialara göre 53 yaşındaki emekli polis memuru Ö.T.'nin ailesinin evinden silah sesi gelmesi üzerine çevrede yaşayanlar 112 Acil Çağrı Merkezi'nin arayarak ihbarda bulundu.

Silah, arşiv - 48 Haber Ajansı

Silah, arşiv - Temsili görsel - 48 Haber Ajansı

112 Acil Çağrı Merkezi bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk etti. Sağlık ekipleri yaptıkları ilk incelemede Ö.T.’nin kalbinden vurulduğunu ve hayatını kaybettiğini belirledi.

Olay yerinde nöbetçi savcının ve olay yeri inceleme ekiplerinin incelemesinin ardından Ö.T.’nin cenazesi Muğla Yerkesik Adli Tıp Kurumuna nakledildi. Haberimimz yayına hazırlanırken polis ekiplerinin olay yeri delil toplama çalışması sürüyordu.

Güncel | Sıcak Gelişme | 15 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - SEYDİKEMER / 24 yaşındaki sürücü öldü

Trafik kazasında 1 kişi öldü / 1 person died in a traffic accident

Muğla'da şehirler arası yolda kontrolden çıkan otomobil şarampole yuvarlandı. Genç yolcu yaşamını yitirdi 2 kişi de yaralandı.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre Fethiye-Kaş Karayolu üzeri Eşen bölgesinde henüz bilinmeyen bir nedenle içinde 3 kişi bulunan otomobil kontrolden çıkarak taklalar atıp şarampole düştü.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre, 22 yaşındaki M.C.G.'nin kullandığı belirtilen 01 AZU 96 plakalı otomobil hareket halindeyken bilinmeyen bir nedenle M.C.G.'nin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu taklalar atarak şarampole uçtu.

Ali Rıza Kayar, arşiv - 48 Haber Ajansı

Ali Rıza Kayar, arşiv - 48 Haber Ajansı

Hurdaya dönen araç için kazayı görenler 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. 112 Acil Çağtı Merkezi kaza alanına sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri yönlendirdi. Sağlık ekipleri ön kısmı tamamen zilip sıkışan aracın içinde yolcu konumunda bulunan 24 yaşındaki Ali Rıza Kayar’ın hayatını kaybettiğini belirledi.

Ali Rıza Kayar, arşiv - 48 Haber Ajansı 2

Ali Rıza Kayar, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kazada hurdaya dönen araçtan çıkartılan sürücü konumundaki M.C.G. ve yolcu konumundaki H.G. yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye nakledildi. Kazayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 13 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - SEYDİKEMER / Gölete düşen çocuk boğuldu

Gölete düşen çocuk hayatını kaybetti / The child who fell into the pond lost his life

Orman yangınlarını söndürme amaçlı oluşturulan suni gölete giren ya da düşen 15 yaşındaki çocuk yaşamını yitirdi.

Seydikemer ilçesinde Dereköy Mahallesi'ndeki suni olarak oluşturulan orman yangını söndürme amaçlı su keiminde kullanılacak gölette öğleden sona acı bir olay yaşandı. İddialara göre 15 yaşındaki Batuhan Kaplan bir arkadaşıyla birlikte serinlemek için uyarı levhaları bulunan gölete girdi.

Bir diğer iddiaya göre de "Dikkat. Yangın havuzuna girmek tehlikeli ve yasaktır" yazılı uyarı levhası bulunan havuzun çevresinde dolaşan 15 yaşındaki Batuhan Kaplan dengesini kaybedip gölete düştü.

Batuhan Kaplan

Batuhan Kaplan, arşiv - 48 Haber Ajansı

Suyun içinde çığlıklar atarak çırpınmaya başlayan 15 yaşındaki Batuhan Kaplan bölgeye birlikte geldiği arkadaşı 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak yardım istedi. Bölgeye itfaiye, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ancak ekipler su yüzeyinde bir bedene rastlayamadı.

15 yaşındaki Batuhan Kaplan'ın bulunabilmesi için gölete Sahil Güvenlik Komutanlığı Su Altı Arama ekibi gönderildi. Ekipler, göletin dibinde 15 yaşındaki Batuhan Kaplan'ın cansız bedenine ulaştı. Kıyıya çıkartılan cenaze jandarma ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından Seydikemer Devlet Hastanesi morguna nakledildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 12 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MUĞLA / 13 yaşındaki kız çocuğu bulundu

Aslen Kavaklıdere Menteşe'de annesiyle yaşayan 13 yaşındaki kız çocuğu kaybolmuştu. Kayıp çocuk bulundu.

Kavaklıdere ilçesi Menteşe Mahallesi'nde yaşayan 13 yaşındaki kız çocuğu Hasret Çallı 10 Nisan 2024 tarihinde iddialara göre koruma altında tutulduğu yurttan hastaneye götürüldü. Daha önce de hakkında ailesi tarafından kayıp başvuruları yapılan Hasret Çallı iddialara göre hastaneden kaçtı.

Ailenin anlatımına göre, aileyi tanıyan bir kişinin 13 yaşındaki Hasret Çallı'yı gördüğünü söyleyerek ailesine haber vermesiyle kayıp olayı ortaya çıktı. Bu durum üzerine aile polise ve jandarmaya başvurarak kayıp olan 13 yaşındaki kızları Hasret Çallı'nın bulunmasını istedi.

13 yaşındaki Hasret Çallı'nın ailesi ve akrabaları sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak çocuğun bir an önce bulunması için yetkililerden ve vatandaşlardan yardım istemişti.

Hasret Çallı, Kayıp kız çocuğu, arşiv - 48 Haber Ajansı

Hasret Çallı, Kayıp kız çocuğu, arşiv - 48 Haber Ajansı

Bu sabah saatlerinde bir Bodrum Belediyesi çalışanı sosyal medyada ve internet haber sitelerinde görselini gördüğü, haberlerini okuduğu 13 yaşındaki kayıp kız çocuğunu Bodrum Marina yakınlarında gördü.

Çocuğu bölgede görevli Yunus polis ekibine teslim ettiği belirtilen Bodrum Belediyesi çalışanı sosyal medya hesaplarında ve haberlerdeki ihbar telefon numarasını da arayarak çocuğun yakınlarına gelişmeleri haber verdi.

13 yaşındaki Hasret Çallı'nın Muğla Menteşe'deki hastaneden izinsiz çıktıktan sonra Bodrum'a geldiği burada Turgutreis sahilinde gezdiği ardından da Bodrum merkeze geçtiği ve geceyi Bodrum Marina civarında banklarda sabahlayarak geçirdiği yönünde bilgi verdiği iddia edildi.

Kayıp 13 yaşındaki Hasret Çallı'nın dayısı Mehmet Hayıt da çocuğun bulunduğu haberini sosyal medya hesabından duyurdu;

Not: Bu haber 13 yaşındaki Hasret Çallı adlı çocuğun ailesinin izni ve bilgisi dahilinde hazırlanmış ve yayınlanmıştır.

Güncel | Sıcak Gelişme | 12 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - FETHİYE / Tekneden ekneden düşen şahsı sahil güvenlik kurtardı

Kelebekler Vadisi sahilinde tekneden düşen şahsa karadan ulaşlıamadı. Sahil Güvenlik ekipleri müthiş bir operasyona imza attı.

Fethiye'de Kelebekler Vadisinde sahilinde İngiliz uyruklu bir şahıs iddialara göre tekneden düştü. A.C. adlı İngiliz turistin düşerken teknenin kenarına göğsünü çarptığı ve suda kendinden geçtiği öğrenildi.

Karada araçla ulaşımın mümkün olmadığı bölged meydana gelen kaza üzerine 49 yaşındaki İngiliz uyruklu turist A.C.,'nin kurtarılması için teknede bulunanlar 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. Karadan araç ulaşımının mümkün olmadığı bölgeye Sahil Güvenlik botuyla kurtarma timi ve sağlık ekibi sevk edildi.

Sahil Güvenlik botu, arşiv - 48 Haber Ajansı

Sahil Güvenlik botu, arşiv - 48 Haber Ajansı

Hızla bölgeye gelen Sahil Güvenlik botundaki görevlilerce sudan alınan yaralı ilk kontrollerinin ardından aynı hızla Ölüdeniz Sahil Güvenlik iskelesine götürüldü. İngili turist A.C. buradan ambulansla Fethiye’deki özel bir hastaneye sevk edildi.

İngiliz turistin tekneden düşerken göğüs bölümünden darbe aldığı öne sürüldü. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Olaya şahit olanlar Ölüdeniz Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin çok hızlı hareket etmesi sonucnda İngiliz turist A.C.'nin sağ olarak sudan alınabildiğini söylediler.

Güncel | Sıcak Gelişme | 12 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MUĞLA / 13 yaşındaki kız çocuğu kayboldu

13 yaşındaki kız çocuğu kayboldu

Aslen Kavaklıdere Menteşe'de annesiyle yaşayan 13 yaşındaki kız çocuğu Bodrum'da kayboldu. Ailesi polise ve jandarmaya başvuru yaptı.

Kavaklıdere ilçesi Menteşe Mahallesi'nde yaşayan 13 yaşındaki kız çocuğu Hasret Çallı 10 Nisan 2024 tarihinde iddialara göre koruma altında tutulduğu yerden hastaneye götürüldü. Daha önce de hakkında ailesi tarafından kayıp başvuruları yapılan Hasret Çallı iddialara göre hastaneden de kaçtı.

Ailenin anlatımına göre, aileyi tanıyan bir kişinin 13 yaşındaki Hasret Çallı'yı Bodrum'da gördüğünü söyleyerek annesi İnci Çallı'ya haber vermesiyle kayıp olayı ortaya çıktı. Bu durum üzerineaile polise ve jandarmaya başvurarak kayıp olan 13 yaşındaki kızları Hasret Çallı'nın bulunmasını istedi.

13 yaşındaki Hasret Çallı'nın dayısı iş insanı Mehmet Hayıt da sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunarak yeğeninin bir an önce bulunması için yetkililerden ve vatandaşlardan yardım istedi.

Hasret Çallı, Kayıp kız çocuğu, arşiv - 48 Haber Ajansı

Hasret Çallı, Kayıp kız çocuğu, arşiv - 48 Haber Ajansı

Çocuğun 10 Nisan 2024 günü önce Muğla'da görüldüğü, son olarak 10 Nisan 2024 akşamı Bodrum Barlar sokağında görüldüğü de öne sürüldü. Çocuğun gözü yaşlı annesi ve teyzesi yetkililerin güvenlik kameralarını inceleyerek bir an önce bulunması için yardım istediler.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'dan da yardım isteyen aile gözyaşları içinde gelecek bir haberi bekliyor.

13 yaşındaki Hasret Çallı'yı görenlerin ya da yerini bilenlerin en yakın polis ya da jandarma karakoluna, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ya da çocuğunun dayısı Mehmet Hayıt'ın paylaştığı 0530 1341848 numaralı telefona ihbarda bulunmaları istendi.

Not: Bu haber 13 yaşındaki Hasret Çallı adlı çocuğun ailesinin izni ve bilgisi dahilinde hazırlanmış ve yayınlanmıştır.

Güncel | Sıcak Gelişme | 11 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MUĞLA / Muğla’da kaza: 2 ölü, 3 yaralı

Muğla’da kaza: 2 ölü, 3 yaralı / Accident in Muğla: 2 dead, 3 injured

Muğla'da uçuruma yuvarlanan otomobilde Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık çalışanı 2 kişi öldü. 3 kişi de yaralandı.

Muğla-Denizli karayolunda Ortaköy kavşağında Muğla Menteşe yönüne seyir halinde olan araçla kavşaktan dönmek isteyen araç çarpıştı. İddialara ve edinilen bilgilere göre henüz sebebi belli olmayan çok şiddetli çarpışmada Muğla Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli 2 sağlık çalışanı öldü, 3 kişi de yaralandı.

İddialara ve edinilen bilgilere göre Denizli yönünden gelip Muğla Menteşe yönüne ilerleyen 06 EDE 490 plakalı araç Muğla, Ortaköy kavşağında henüz bilinmeyen bir nedenle kavşağı dönmeye çalışan Cuma Arat yönetimindeki 07 BJC 625 plakalı araca çarptı. Çok şiddetli olduğu iddia edilen çarpışma sonucunda araçlardan birisi taklalar atarak metrelerce sürüklendikten sonra yol kenarındaki yükseklikten aşağıdaki tarlaya düştü.

Cuma Arat, Havva Kaplan, arşiv - 48 Haber Ajansı

Cuma Arat, Havva Kaplan, arşiv - 48 Haber Ajansı

Olay yerindeki vatandaşlar kazayı Muğla 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. Olay yerine çjandarma, ambulans, itfaiye ve trafik ekipleri yönlendirildi. Taklalar attıktan sonra önce uçuruma ardından da zemindeki tarlaya düşen 07 BJC 625 plakalı araç hurdaya döndü. İtfaiye ve jandarma yardımıyla araçta bulunan 2 kişi sıkıştıkları yerden çıkartılarak ilk müdahaleleri uçurumun zemininde gerçekleştirildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli 29 yaşındaki Havva Kaplan ve 24 yaşındaki Cuma Arat'ın kazada olay yerinde yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Araç içinde sıkışan 3 vatandaş da Muğla Büyükşehir Belediyesi, Menteşe İtfaiye AKS ekiplerinin müdahalesi ile kurtarılarak sağlık ekiplerine nakledildi.

Arabaların hurdaya döndüğü kazada D.G., K.G. ve ismi belirlenemeyen bir kişi Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Sağlık-Sen Muğla şubesi açıklama yayınlayarak baş sağlığı diledi. İşte o açıklama;

"Muğla Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli çalışma arkadaşlarımız Cuma Arat ve Hava Kaplan'ın elim bir trafik kazası sonucu vefat ettiklerini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhum çalışma arkadaşlarımız Cuma Arat ve Hava Kaplan' a Allah'tan rahmet, Kederli ailerine ve sağlık camiamıza baş sağlığı ve sabırlar dileriz."

Güncel | Sıcak Gelişme | 06 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - YATAĞAN / Yatağan'da kaza 1 kişi öldü 3 kişi yaralı

Yatağan’da trafik kazası; 1 ölü / Traffic accident in Yatağan; 1 dead

Yatağan'da Muğla - Aydın karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında bir kadın öldü 3 kişi yaralandı.

Yatağan ilçesi Muğla-Aydın karayolunun Bozarmut Mahallesi yakınlarında bu sabah saatlerinde 2 araba çarpıştı. Henüz bilinmeyen bir nedenle oluşan kazada rabalar hurdaya döndü. Kazayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yatpıkları ihabarla olay yerine ambulans, jandarma ve itfaiye yönlendirildi.

Trafik kazası, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Trafik kazası, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Muğla-Aydın karayolu, Bozarmut Mahallesi 14 BV 877 plakalı otomobil ile 48 ANT 834 plakalı atomobil çarpıştı. Sağlık ekipleri itfaiyenin yardımıyla araçlardan çıkartılan 4 kişiyi hastanelere sevk etti.

Hastaneye kaldırılan ve ağır yaralı olan Ayşe Kılıç tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Diğer yaralıların tedavileri sürüyor. Kazaya ilgili jandarma olay yerinde delil araştırması yaptı v savcılık talimatıyla soruşturma başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 03 Nisan 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / Bodrum'da komşu cinayeti...

Bodrum'da ev satışı husumeti cinayete mi sebep oldu? Silahla vurulan 81 yaşındaki vatandaş yaşamını yitirdi. katil zanlısı yakalandı.

Bodrum Cevat Şakir Mahallesi 1525 Sokak'ta edinilen bilgiler ve iddialara göre, 49 yaşındaki A.B., aynı sokakta yaşayan Bayram Şimşek'ten satın aldığı evde oturan kiracıları geçtiğimiz haftalarda evden çıkardı. Kiracılar eski ev sahipleri Bayram Şimşek’e ait evin yanındaki depoya taşındı. İddialara göre bu durumdan dolayı taraflar arasında husumet oluştu.

Dün (30 Mart 2024) akşam saatlerinde iddialara göre evden çıkartılan kiracının oğlu ile kiracıların tahliye edildiği evi satan A.B.'nin oğlu arasında önce tartışma ardından da kavga çıktı. İddialara göre kavgayı gören Bayram Şimşek, bıçakla kavgaya karşıan olu ve evden çıkarttığı kiracısının oğlunun arasına daldı. Yine iddialara göre bu durumu göre evi satan A.B. de pompalı tüfekle Bayram Şimşek’e 4 el ateş etti.

Bodrum komşu cinayeti, 48 Haber Ajansı

Bodrum komşu cinayeti, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Silah sesleri üzerine 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulunuldu ve bölgeye polis ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri Bayram Şimşek'in yaşamını yitirdiğini belirledi. Katil zanlısı A.B. ve kavgaya karşıanlar polis ekiplerince gözaltına alındı. Olay yerinde yapılan incelemede 4 adet boş kovan deliller arasına eklendi.

Yaşamını yittiren Bayram Şimşek'in cenazesi Bodrum Devlet HAstanesi morguna sevk edilirken geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 31 Mart 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - ORTACA / Muğla’da kadın cinayeti!..

Muğla’da kadın cinayeti!.. / Femicide in Muğla!..

Muğla'da 4 çocuk annesi kadın başanma aşamasında olduğu erkek tarafından silahla vurularak öldürüldü.

Ortaca ilçesinde 4 çocuk annesi kadın Neşe G. 4 çocuğunun babası olan ototmobil tamircisi V.G. ile anlaşamayınca boşanmaya karar verdi. Kadının girişimiyle boşanma davası açıldı. Ancak V.G. 4 çocuğunun annesinin boşanmak istemesini iddialara göre içine sindiremedi.

Ortaca kadın cinayeti - 48 Haber Ajansı

Ortaca kadın cinayeti - 48 Haber Ajansı

Ortaca'da akşam saatlerinde V.G. iddialara göre boşanma aşamasındaki eşi Neşe G.’yle sokakta karşılaştı. İkili arasında yaşanan tartışma kısa sürede önce ağız dalaşına ardıdan kavgaya dönüştü. V.G. iddialara göre yanında bulunan tabanca ile 4 çocuğunun annesine 11 kere ateş etti.

Vücuduna 6 mermi çekirdeği isabet eden talihsiz kadın yere yığıldı. Bölgeye yakın olan bir polis ekibi silah sesleri üzerine olay yerine geldi. V.G. olayda kullandığı iddia edilen silahla birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Sağlık ekipleri 4 çocuk annesi kadının olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 28 Mart 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MİLAS / Çocuk sürücü yayaya çarptı; 1 ölü

Çocuk sürücü yayaya çarptı; 1 ölü / Child driver hit pedestrian; 1 dead

Çocuk yaştaki motosiklet sürücüsü 37 yaşındaki yayaya çarptı. Yaya öldü, motosiklet sürücüsü çocuk ağır yaralandı.

Milas ilçesi Bodrum-Milas karayolu üzerinde gece yarısı iddialara göre 16 yaşındaki M.A.'nın kullandığı hareket halindeki motosiklet yaya olarak yolda ilerleyen 37 yaşındaki Mehmet Timur’a çarptı.

İddialara ve edinilen bilgilere göre Bodrum istikametinden Milas yönüne ilerleyen 16 yaşındaki M.A.'nın kullandığı motosiklet, yolun kenarında yürümekte olan 37 yaşındaki Mehmet Timur’a çarptı. Motosikletin bile parçalandığı korkunç kazayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yaptıkları ihbar üzerine kaza alanına ambulans ve güvenlik ekipleris evk edildi.

Motosiklet kazası, temsili görsel, arşiv - 48 Haber Ajansı

Motosiklet kazası, temsili görsel, arşiv - 48 Haber Ajansı

Sağlık ekiplerinin kontrolünde iddialara göre motosikletin çarptığı yaya Mehmet Timur'un (37) olay yerinde hayatını kaybettiği anlaşıldı. Kaza anında motosikletten fıraladığı ve savrularak yere çarptığı düşünülen 16 yaşındaki motosiklet sürücüsü M.A.'nın da ağır yaralandığı belirlendi.

Hayati tehlikesi bulunduğu öğrenilen 16 yaşındaki motosiklet sürücüsü M.A. hastaneye seck edildi. Yaşamını yitiren 37 yaşındaki Mehmet Timur’un cenazesi de Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 28 Mart 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - KÖYCEĞİZ / Evden cephanelik çıktı

MUĞLA - Evden cephanelik çıktı / Ammunition cache found in house

Muğla'nın ünlü tatil yöresinde bir evde yapılan aramalarda çok sayıda silah ve mermi ele geçirildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, Köyceğiz İlçesi Pınar Mahallesinde ikamet eden H.Ç. isimli şahsın ikametinde ruhsatsız tabanca, av tüfeği ve fişek bulundurduğu bilgisinin alındı.

Köyceğiz kaçak silah operasyonu

Köyceğiz kaçak silah operasyonu - 48 Haber Ajansı

Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince şüphelinin ikametinde, aracında ve işyerinde arama yapıldı. Yapılan aramada; 6 adet değişik çaplarda tabanca, 12 adet av tüfeği, 226 adet tabanca fişeği, 391 adet tabanca fişeği, 9 adet tabanca şarjörü ele geçirildi.

Şüpheli şahsa Avda ve Sporda Kullanılan Silahlara muhalefet kanunu kapsamında 54 bin 456 TL idari para cezası uygulandı. Köyceğiz Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen operasyon ile ilgili adli işlemleri başlandığı açıklandı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 20 Mart 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - KÖYCEĞİZ / Orman işletme aracı kaza yaptı 3 yaralı

Orman İşletme aracı kaza yaptı / Forest Management vehicle had an accident

Muğla’da kontrolden çıkan Orman İşletme Müdürlüğü hizmet aracı yol kenarına savuruldu. Ayrıntılar haberde...

Edinilen bilgiler ve iddialara göre Köyceğiz, Döğüşbelen mevkiinde Muğla’dan Seydikemer yönüne giden H.D.'nin kullandığı Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 48 AES 545 plakalı hizmet aracı henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıktı.

Trafik kazası, arşiv - 48 Haber Ajansı

Trafik kazası, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kazada Seydikemer Orman İşletme Müdürlüğünde görevli Ö.S. ve C.G. ile birlikte araç sürücüsü H.D. yaralandı. Çevredeki vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Kaza alanına itfaiye, jandarma ve sağlık ekibi yönlendirildi.

Sağlık ekipleri, itfaiye erleri aracılığıyla yaralıları araç içerisinden sıkıştıkları yerden çıkararak ilk müdahaleleri olay yerinde yaptı. Yaralılar Muğla ve Fethiye'deki devlet hastanelerine sevk edildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 19 Mart 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - KÖYCEĞİZ / Kazayla kendisini yakan işçi vefat etti

Kazayla kendisini yakan işçi vefat etti / Worker who accidentally burned himself dies

Sobayı tutuşturmak isterken döktüğü tiner nedeniyle yanarak ağır yaralanan belediye işcisi yaşama tutunamadı.

Marmaris Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde çalışan ve 16 Şubat 2024 tarihinde demir atölyesindeki sobayı yakmk isterken iddialara göre tiner kulllanan işçi meydana gelen patlamada ağır yaralanmıştı.

İddialara ve edinilen bilgilere göre 16 Şubat 2024 tarihinde Marmaris Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü demir atölyesinde işçi olarak çalışan Yener Durmuş (22), sabah saatlerinde sobayı tutuşturmak için tiner döktü.

Yener Durmuş (22)

Yener Durmuş (22), arşiv - 48 Haber Ajansı

İddialara göre tiner tenekesi alev alarak patladı. Patlamayı duyan ve arkadaşlarının çığlıklarına koşan diğer işçiler 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayarak yardım istedi. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri ağır yanıklar içinde yaralanan 22 yaşındaki Yener Durmuş’u Marmaris Devlet Hastanesi’ne nakletti.

Hayati tehlikesi bulunduğu belirtilen işçi, Dalaman Havalimanı’na Ankara’dan gönderilen Sağlık Bakanlığı'na bağlı ambulans uçakla Kocaeli’de yanık tedavi merkezine sevk edildi.

Kocaeli’nde yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren 22 yaşındaki Yener Durmuş kurtarılamadı. Durmuş’un ölüm haberi ailesi, yakınları ve iş arkadaşlarını yasa boğdu.Cenazesi memleketi Köyceğiz’de toprağa verildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 11 Mart 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / Yalıkavak marinada cinayet

Yalıkavak marinada cinayet / Murder in Yalıkavak marina

Yalıkavak Marina içerisindeki bir işletmede iddialara göre cezaevinden izinli çıkan bir şahıs iddialara göre husumetlisini öldürdü.

Bodrum'da iddialara ve edinilen bilgilere göre Mumcular cezaevinden izinli çıkan Ş.A. adlı şahıs, Yalıkavak Marina içerisindeki bir işletme önünde husumetlisini Ercan Petek ile karşılaştı.

Ercan Petek

Ercan Petek, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kalabalık olan ortamda ikili arasında başlayan tartışma kısa sürede yüksek sesli kavgaya dönüştü. İddialara ve edinilen bilgilere göre Ş.A., yanında getirdiği silahla Ercan Petek’i karnından vurdu. Ş.A. olay yerinden kaçarken ağır şekilde yaralanan Ercan Petek hastaneye sevk edildi.

Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen karnından yaralanan Ercan Petek yaşamını yitirdi. Polis ekipleri, cinayet büro amirliği ve olay yeri inceleme ekipleri bölgede delil çalışması yaptı. olay yerinde inceleme yaptı.

Yalıkavak Marina içi dışı ve güzergah üzerinde tüm kamera kayıtları incelemeye alındı.

Mumcular cezaevinden izinli çıkan Ş.A. adlı şahsın yakalanması için çalışma başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 25 Şubat 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MUĞLA / Muğla'da ard arda depremler

Muğla'da gece yaırsı ardıa rdına depremler meydana geldi. Bodrum, Gökova Körfesi, Datça, Köyceğiz sallandı.

Gökova Körfesi

Muğla merkezli 3 deprem meydana geldi. Saat 21:59'da Gökova Körfezi'nde kıyıya 04.43 kilometre uzaklıkta deniz zeminin 6.86 kilomtre derinliğinde yer sarsıntısı oluştu. Yer sarsıntısında her hangi bir can ya da mal kaybı olmadığı anlaşıldı.

Deprem, Mazıköy, 25 Şubat 2024

Deprem, Mazıköy, 25 Şubat 2024

Mazıköy

AFAD'da yer alan bilgilere göre saat 00:59'da Merkez üssü Muğla’nın Bodrum ilçesi Mazı Mahallesinde saat 00.59’da 3.0 şiddetinde deprem meydana geldi. AFAD tarafından yapılan açıklamada, Ege Deniziyerin 6.86 kilometre derinliğinde 3.0 şiddetinde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadı.

Deprem, Datça, 25 Şubat 2024

Deprem, Datça, 25 Şubat 2024

Datça

AFAD'da yer alan bilgilere göre 25 Şubat 2024 tarihinde TSİ 02:35'de Akdeniz'de Datça açıklarında 2.9 şiddetinde bir sarsıntı daha oluştu. AFAD'da yer alan bilgilere göre Deniz zemininin 6.53 kilometre derinliğinde sarsıntı oluştu. Yer sarsıntısında her hangi bir can ya da mal kaybı olmadığı anlaşıldı.

Deprem, Köyceğiz, 24 Şubat 2024

Deprem, Köyceğiz, 24 Şubat 2024

Köyceğiz

AFAD'da yer alan bilgilere göre 24 Şubat 2024 tarihinde TSİ 20:04'de Köyceğiz'de 1.6 büyüklüğünde bir sarsıntı oluştu. AFAD'da yer alan bilgilere göre Köyceğiz'in Otmanlar bölgesine 3.6 kilometre uzaklıkta oluşam 1.6 büyüklüğündek yer sarsıntısı 6.99 kilomtre derinlikte oluştu. Yer sarsıntısında her hangi bir can ya da mal kaybı olmadığı anlaşıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 25 Şubat 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - KAVAKLIDERE / Kavaklıdere'de "çok hassas" operasyon

Kavaklıdere'de "çok hassas" operasyon / "Very sensitive" operation in Kavaklıdere

Hakkında “çocuğun cinsel istismarı" suçlarından 11 yıl, 8 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Kavaklıdere'de yakalandı.

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Muğla İl Jandarma Komutanlığınca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucu, hakkında “çocuğun cinsel istismarı ve cebir tehdit veya hile kullanarak kişinin hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından aranan şahıs yakalandı.

Jandarma, gözaltı - Temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Jandarma, gözaltı - Temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Hakkında 11 yıl, 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ile yakalama kararı bulunan 1958 doğumlu E.S. isimli şahıs Kavaklıdere İlçesinde 22 Şubat 2024 günü Kavaklıdere İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan operasyon ile yakalandı.

E.S. isimli şahıs işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkarıldığı adli makamlarca “çocuğun cinsel istismarı ve cebir tehdit veya hile kullanarak kişinin hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından aldığı hüküm yüzüne okunarak tutuklandı ve cezaevine sevk edildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 23 Şubat 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - YATAĞAN / Yatağan'da uyuşturucu operasyonu

Yatağan'da uyuşturucu operasyonu / Drug operation in Yatağan

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre Yatağan ilçesinde köpekler eşliğinde operasyon düzenlendi. Neler çıktı? Haberde...

Yatağan'da uyuşturucu operasyonu, 20 Şubat 2024 - 48 Haber Ajansı

Yatağan'da uyuşturucu operasyonu, 20 Şubat 2024 - 48 Haber Ajansı

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Muğla ili dışından bir şahıs tarafından yüklü miktarda uyuşturucu madde getirileceği istihbaratı alındı. İstihbaratı değerlendiren Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube müdürlüğü ve Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri uyuşturucu madde arama köpekleri “Dem” ve “Etil” ile birlikte operasyon düzenledi.

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle;

Muğla'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Muğla'da 3.6 büyüklüğünde deprem - 48 Haber Ajansı

"Muğla İl Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucu, B.S. isimli şahsın il dışından Yatağan İlçesine uyuşturucu madde getireceği bilgisinin alınması üzerine KOM Ş.Md.lüğü, ve Yatağan İlçe J.K.lığı ekipleri tarafından 20 Şubat 2024 günü uyuşturucu madde arama köpekleri “DEM” ve “ETİL” ile birlikte operasyon icra edilmiştir.

Yapılan operasyonda; (2.945) gr. skunk esrar maddesi ve (1) adet cep telefonu ele geçirilmiştir.
Yatağan C.Başsavcılığınca yürütülen faaliyet ile ilgili adli işlemleri başlanılmıştır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

Güncel | Sıcak Gelişme | 20 Şubat 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - SEYDİKEMER / Muğla'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Muğla'da 3.6 büyüklüğünde deprem / 3.6 magnitude earthquake in Muğla

Muğla'da 3,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 29 kilometre altında oluştu.

Seydikemer ilçesinde 3,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı yerin 29 kilometre denizin altında oluştu. AFAD'dan yapılan açıklamada depremin büyüklüğü 3.6 olarak belirlendi. Merkez üssü Seydikemer'e 11.64 kilometre uzaklıkta Akdeniz olan yer sarsıntısında can ya da mal kaybı oluşmadığı öğrenildi. AFAD'dan yapılan açıklamada deprem saat 21:47:46'da oluştu. Depremin derinliği de 28.59 kilometre olarak ölçüldü.

Muğla'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Muğla'da 3.6 büyüklüğünde deprem - 48 Haber Ajansı

AFAD'ın paylaşımı aşağıda

Güncel | Sıcak Gelişme | 17 Şubat 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - ORTACA / Suç kaydı yaşından fazla

Suç kaydı yaşından fazla / Criminal record is over age

Muğla'da aranan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar kapsamında hakkında 31 ayrı suç kaydı bulunan 25 yaşındaki şahız yakalandı.

Muğla Valiliği'nden edinilen bilgilere göre Muğla İl Jandarma Komutanlığınca aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan çalışmalar sonucu, hakkında 31 ayrı suçtan kaydı bulunan ayrıca 8 ay kesinleşmiş hapis cezası ile yakalama kararıyla aranan 1999 doğumlu A.N. adlı şahıs Ortaca'da yakalandı.

Ortaca'da aranan şahıs yakalandı - 48 Haber Ajansı

Ortaca'da aranan şahıs yakalandı - 48 Haber Ajansı

Şahsın suç kaydı şöyle;

. (17) bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık
. (10) dolandırıcılık
. (1) başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama
. (2) güveni kötüye kullanma
. (1) kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerinde tasarruf” suçtan (7) yıl hapis cezası
. (8) ay kesinleşmiş hapis cezası

A.N. isimli şahıs tamamlanan işlemlerin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak cezaevine sevk edildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 16 Şubat 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MİLAS / 2 orman işletme görevlisi yaralandı

Muğla'da meydana gelen trafik kazasında acil müdahale aracıyla kargo aracı çarpıştı. 2 personel yaralandı.

Milas Ören karayolu Kalınağıl kavşağında Milas Orman İşletme Müdürlüğüne ait A.M. idaresindeki 48 LB 726 plakalı Acil Müdahale Aracı ile T.K.yönetimindeki 09 C 3579 plakalı kargo aracı çarpıştı.

Trafik kazası, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Trafik kazası, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Henüz bilinmeyen bir nedenle Kalınağıl kavşağında meydana gelen kazada iddialara göre Milas’dan Ören istikametine hareket halindeki T.K.yönetimindeki 09 C 3579 plakalı kargo aracı ile Milas Orman İşletme Müdürlüğüne ait A.M. idaresindeki 48 LB 726 plakalı Acil Müdahale Aracı çarpıştı. Kazasda 2 orman işletme personeli yaralandı.

Bu sabah saatlerinde meydana gelen kaza sonrası bölgeye 112 Acil Çağrı Merkezi'nden sağlık ve Jandarma ekipleri yönlendirildi. Kazada Orman İşletme Müdürlüğüne ait Acil Müdahale Aracı şoförü A.M. ile yolcu konumundaki Orman Muhafaza Memuru E.K. kontrol amaçlı Milas Devlet Hastanesi’ne gönderildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 16 Şubat 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MUĞLA / Dikkat; kara ve denizde fırtına uyarısı

Muğla'yı da kapsayan fırtına uyarısı yapıldı. Ne zaman başlayacak, kaç kuvvetinde, ne zaman bitecek?

Muğla Valiliği ve Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi bir uyarı yayınlayarak Muğla’da Pazar ve Pazartesi günleri karada ve denizlerde fırtına beklendiğini duyurdu.

Yapılan uyarıda, "Yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın; yarın (11.02.2024 Pazar) ilk saatlerden itibaren güney ve güneydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-74 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Pazartesi günü (12.02.2024) akşam geç saatlerde etkisini kaybetmesi beklenmektedir. Başta balıkçılar ve denizcilerimiz olmak üzere meydana gelmesi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Muğla fırtına uyarısı 1

Muğla fırtına uyarısı 2

Muğla fırtına uyarısı, 10 Şubat 2023 - MGM

Muğla Valiliği paylaşımı aşağıda;

Güncel | Sıcak Gelişme | 10 Şubat 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - YATAĞAN / Menteşe'de akıl almaz ölüm

Muğla’da tarihi eser operasyonu / Historical artifact operation in Muğla

Muğla'da tarihi eser kaçakcılarına jandarma soluk aldırmıyor. Son operasyonda Antik Roma ve Bizans dönemine ait eserler ele geçirildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri uzun soluklu bir istihbarat çalışmasında bazı şüphelileri teknik ve fiziki takibe aldı. Yeterli şüphenin oluşması züerine Yatağan’da operasyon için savcılık izniyle düğmeye basıldı.

Olay yeri girilmez bandı, arşiv - 48 Haber Ajansı

Yatağan tarihi eser operasyonu - 48 Haber Ajansı

Yatağan’da yaşayan 73 yaşındaki H.G., 82 yaşındaki S.Y. ve 70 yaşındaki M.D. isimli şahısların ikametlerine düzenlenen baskın ve aramalarda Antik Roma ve Bizans dönemlerine ait tarihi eser bulunduı. Muğla İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ve Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri şüphelileri gözaltına aldı.

Aramalarda, iddialara göre Antik Roma ve Bizans dönemine ait olduğu değerlendirilen 6 sütun ile Antik Roma ve Bizans dönemine ait oymalı, desenli 5 sütun ele geçirildi.

Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla şüpheliler gözaltına alınırken tarihi olduğu değerlendirilen serlere de el konuldu.

Güncel | Sıcak Gelişme | 03 Şubat 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MENTAŞA / Menteşe'de akıl almaz ölüm

Menteşe'de, oturduğu binanın 1’inci katındaki balkondan düşen kadın yaşamını yitirdi.

Menteşe markez ilçe Kötekli Mahallesi'nde akıllara durgunluk veren ve büyük üzüntüye neden olan bir kaza ve ölüm yaşandı. 92 yaşındaki Ayşe Ölmez, evinin balkonundan düştü. 4 katlı binanın 1. katındaki evin balkonundan düşen kadının o anları binanın giriş katındaki kafeteryanın güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Bu sabah Kötekli Mahallesi’nde 4 katlı apartmanın 1’inci katındaki evinin balkonuna çıkan 92 yaşındaki Ayşe Ölmez iddialara göre henüz bilinmeyen bir nedenle dengesini kaybederek aşağı düştü. Çevrede bulunanlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu.

Olay yeri girilmez bandı, arşiv - 48 Haber Ajansı

Olay yeri girilmez bandı, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kötekli Mahallesi'ndeki olay yerine ekipler yönlendirildi. Yapılan kontrollerde Ayşe Ölmez'in öldüğü anlaşıldı. Talihsiz kadının cenazesi Muğla Adli Tıp Kurumu morguna sevk edildi.

Nöbetci Cumhuriyet Savcısı'nın olay yeri incelemesinin ardından soruşturma başlatıldı. O anların binanın giriş katındaki kafeteryanın güvenlik kamerasınca kaydedildiği anlaşıldı. Görüntüler de incelenmek üzere alındı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 03 Şubat 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MİLAS / Genç kadın apartta ölü bulundu

Başından vurulmuş halde bulundu / He was found with a gunshot wound to the head

Muğla'da bir kişi başından silahla vurulmuş halde ölü bulundu. Olayın intihar mı yoksa cinayet mi olduğu araştırılıyor.

Milas'ın Gümüşlük Mahallesi Küçükler Sokak'ta bir evde yaşayan 31 yaşındaki Güray Karataş'tan haber alamayan yakınları eve gitti. Edinilen bilgiye ve ihbarlara göre, kapıyı çalıp telefonla aramasına rağmen sonuç alamayan Güray Karataş'ın yakınları içeri girdiklerinde korkunç bir görüntüyle karşılaştı.

Olay yeri girilmez bandı, arşiv - 48 Haber Ajansı

Olay yeri girilmez bandı, arşiv - 48 Haber Ajansı

31 yaşındaki Güray Karataş, Gümüşlük Mahallesi Küçükler Sokak'taki bir evde yakınları tarafından başından vurulmuş halde bulundu. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri ve polis sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde 31 yaşındaki Güray Karataş'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Nöbetçi polisin talimatı üzerine olay yeri inceleme ekipleri delil çalışması başlattı. 31 yaşındaki Güray Karataş'ın silahla intihar ettiği veya cinayete kurban gittiği ihtimali de araştırılıyor.

Güncel | Sıcak Gelişme | 31 Ocak 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MARMARİS / Genç kadın apartta ölü bulundu

Genç kadın apartta ölü bulundu / Young woman found dead in apartment

Muğla'nın tatil cenneti ilçesinde 35 yaşındaki kadın apart oteldeki odasında ölü olarak bulundu.

İddialara ve edinilen bilgilere göre, Marmaris Armutalan Mahallesi’ndeki bir apart otelde kalan 35 yaşındaki Gülnare Dober'e ulaşamayan yakınları apart oteli arayıp görevliye bilgi verdiler.

Ev ve işyerlerine günübirlik temizlik görevlisi olarak giderek ekmeğini kazandığı öğrenilen Gülnare Dober’in kaldığı odanın kapısını açarak içeri giren görevli iddialara göre genç kadını hareketsiz halde buldu.

Gülnare Dober

Gülnare Dober - 48 Haber Ajansı

112 Acil Sağlık Merkezi'ni arayan göreclinin ihbnarıyla apart otele polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri genç kadının hayatını kaybettiğini tespit etti. Nönetci Cumhuriyet Savcısı'nın incelemesi sonrası 35 yaşındaki Gülnare Dober'in cenazesi Marmaris Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin detaylı çalışması sonrası 35 yaşındaki Gülnare Dober'in ölüm nedeninin belirlenmesi ve soruşturmanın seyrine karar verilmesi için otopsi sonucu raporunun bekleneceği belirtildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 28 Ocak 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MİLAS / Oğlunu darp eden şahsı tüfekle vurdu

Oğlunu darp eden şahsı tüfekle vurdu / He shot his neighbor who beat his son with a rifle

İddialara göre oğlunu döven şahsı av tüfeğiyle vurarak yaraladı. Ayaklarından vurulan şahıs hastaneye sevk edildi.

İddialara ve edinilen bilgilere göre Milas'ın Demirciler Mahallesi’nde C.G. adlı bir kişi S.E.D. adlı genci henüz bilinmeyen nedenle darp etti. Oğlu S.E.D.’nin darp edildiğini öğrenen E.D. isimli baba, oğlu S.E.D.’yi darp ettiği iddia edilen C.G. ile tartışmaya başladı.

Av tüfeği, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Av tüfeği, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

İddialara göre tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine oğlu dövülen E.D. yanında getirdiği av tüfeğiyle C.G.’nin bacaklarına ateş etti. C.G. av tüfeğinden çıkan saçmalarla bacaklarından yaralanarak yere yığıldı.

Silah sesi üzerine çevrede bulunanların ihbarıyla Milas'ın Demirciler Mahallesi’ndeki olay yerine güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri bacaklarından yaralanan C.G.’yilk müdahaleyi olay yerinde yaptıktan sonra hastaneye sevk etti.

İddialara ve edinilen bilgilere göre S.E.D.'yi tüfekle vurduğu iddia edilen E.D. silahıyla bilrikte yakalanarak gözaltına alındı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 23 Ocak 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - DATÇA / Muğla'da tekne battı 4 kişi öldü

Muğla'da içinde 44 kişinin bulunduğu tekne battı. Açık denizde batan tekneden düşerek kaybolan 4 kişi de aranıyor.

Datça ilçesi açıklarında açık denizde gece saatlerinde içerisinde iddialara ve edinilen bilgilere göre 42 kaçak göçmen ve göçmen kaçakçısı olduğu iddia edilen 2 kişinin bulunduğu tekne henüz bilinmeyen bir nedenle battı.

Yasa dışı yollardan Yunanistan kıyılarına ulaşmak için göçmen kaçakcısı oldukları iddia edilen 2 kişiyle birlikte Datça sahilinden açılan tekne su almaya başladı. Yapılan ihbar sonucu zoyak tarzı teknenin bulunduğu bölgeye Sahil Güvenlik botuyla ekip sevk edildi.

Sahil güvenlik bot ve helikopteri - 48 Haber Ajansı

Sahil güvenlik bot ve helikopteri - 48 Haber Ajansı

42 kişiden 30'u denizden kurtarılıp alınırken karaya çıkartılanlar arasında 2 göçmen kaçakcısının da olduğu öne sürüldü. Teknede yapılan ilk sorgulamada 14 kaçak göçmenin denize düştüğü anlaşıldı. Batan teknenin olduğu alana gece görüşlü Sahil Güvenlik Helikopteri, Sahil Güvenlik Gemisi ve 4 Sahil Güvenlik Botu daha gönderildi.

Deniz yüzeyinde 10 kaçak göçmen daha kurtarılırken, 4 düzensiz göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Arama kurtarma faaliyetlerine denizde başkan kaçak göçmen olma ihtimaline karşı devam edildi.

Sahile çıkartılan sağ kaçak göçmenler İl Göç İsaresine sevk edilmek üzere sağlık kontrolüne götürüldü. Göçmen kaçakcısı olduğu öne sürülen 2 kişiye gözaltı işlemi yapıldı. Yaşamını yitiren 4 kaçak göçmen Adli Tıp Kurumöu morguna sevk edildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 21 Ocak 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / O sürücü "çukur vardı" dedi, tutuklandı

Bodrum'da genç bir kadınının ölümüne neden olan kazaya karışan aracın alkollü belirtilen sürücüsü tutuklandı.

Ayşegül Baloğlu

Ayşegül Baloğlu - Arşiv - 48 Haber Ajansı

Önceki gece Bodrum - Yalıkavak kara yolunda ilerleyen üzerinde 2 kişinin bulunduğu motosiklete karşı şeride geçen bir hafif ticari araç çarptı. Aynı araç duramayarak istinat duvarına da vurup hurdaya döndü.

Yalıkavak - Bodrum karayolundan Bodrum istikametine giden 48 ANY 363 plakalı hafif ticari aracın çarptığı 48 AOY 737 plakalı motosikletteki kadınlardan yolcu konumundaki 22 yaşındaki Ayşegül Baloğlu olay yerinde öldü.

Yatağan Jandarma operasyon

Ayşegül Baloğlu - 48 Haber Ajansı

1.36 promil alkollü olduğu öne sürülen hafif ticari aracın sürücüsü B.D., iddialara göre suçu yoldaki çukura atıp çarpma olayını doğruladı.

B.D.'nin sorgusunda, "Kaza benim aracımın çukura girmesi ve benim direksiyon hakimiyetimi kaybetmem sonucu meydana gelmiştir, kasıtlı bir durum söz konusu olamaz" dediği öğrenildi. B.D., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 20 Ocak 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - YATAĞAN / Yatağan’da tarihi eser ve sahte para operasyonu

Yatağan'da istihbarat ekiplerinin çalışması sonucu bir kişi çeşitli malzemeler ve sahte parayla yakalandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı istihbarat elemanlarının yaptıkları saha çalışması sonucunda Yatağan2da yaşayan ve ikamet eden bir kişinin evinde iddialara göre tarihi eser, silah ve sahte para bulundurduğu öğrenildi.

İstihbarat çalışmasını derinleştiren Muğla İl Jandarma Komutanlığı Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleriT.D. isimli şahsı teknik ve fiziki takibe aldı.

Yatağan Jandarma operasyon

Yatağan Jandarma operasyon - 48 Haber Ajansı

İddialara ve dinilen bilgilere göre şüpheli T.D.'nin Yatağan'daki evine operasyon düzenlendi. Yapılan aramada tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen sütun, 2 adet ruhsat tarihi geçmiş av tüfeği, ruhsatsız av tüfeği, 34 adet av tüfeği fişeği ve sahte 100 dolar ele geçirildi.

Yatağan Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen faaliyet ile ilgili adli ve idari işlemlerine başlandığı açıklandı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 19 Ocak 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MUĞLA / Uyuşturucu satıcılarına darbe üstüne darbe

Uyuşturucu satıcılarına darbe üstüne darbe

Muğla ili genelinde Narkotik Suçlarla Mücadele çalışması kapsamında 131 ayrı operasyon düzenlendi. 155 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

Muğla Valiliği'nden Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı ekiplerinin il genelinde 01.01.2024 – 15.01.2024 tarihleri arasında yapılan çalışmanın sonuçları açıklandı.

Olay yeri girilmez, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Olay yeri girilmez, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamanın detayları aşağıda;

"Muğla ili genelinde Narkotik Suçlarla Mücadele çalışması kapsamında uyuşturucu tacirlerine yönelik yürütülen 131 ayrı operasyonda;

 6 kg 590 gr esrar maddesi,
 20,7 gr skunk maddesi,
 268 gr metamfetamin,
 108,49 gr kokain maddesi,
 34 gr kubar esrar,
 4 gr toz esrar,
 2 gr sentetik kannobinoid,
 19 adet sentetik hap,
 2 gr bonzai,
 21 adet kâğıda emdirilmiş sentetik kannabinoid maddesi,
 312 adet sentetik ecza,
 1 adet ecstasy maddesi,
 6 adet hassas terazi,

Ayrıca suçtan elde edildiği değerlendirilen 58 bin 720 TL para ele geçirilmiştir. 155 şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatılmış, adli makamlarca 17 şahıs tutuklanarak cezaevine sevk edilmiştir.

İl genelinde zehir tacirleriyle mücadelemiz azim ve kararlıkla devam edecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Güncel | Sıcak Gelişme | 17 Ocak 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MENTEŞE / Salçalı uyuşturucu servisi

Salçalı uyuşturucu servisine darbe

Muğla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri (MNP) üniversite öğrencilerini zehirleyen satıcılara ağır darbe vurdu.

Muğla’da üniversite öğrencilerinin yoğun yaşadığı Kötekli de uyuşturucu madde sattıkları iddia edilen şahıslar Muğla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından teknik ve fiziki takibe alındı. Şüphelilerin İzmir ve Mersin illerinden getirdikleri uyuşturucuları Muğla’da piyasaya sürme hazırlığı yaptıkları kesinleşince operasyon için düğmeye basıldı.

Muğla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü

Muğla Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü - 48 Haber Ajansı

Yapılan çalışmalar sonucunda H.F. İ.Y.F, A.K. ve E.Y. D.Ş. isimli şüpheliler takibe alındı. İddialara göre İ.Y.F. adlı şahsın Mersin’den Muğla’ya otobüs ile salça kutusu içine zulalanmış uyuşturucu gönderdiği, H.F ve M.Ç’nin uyuşturucuyu teslim aldığı belirlendi. E.Y. isimli şüphelinin de iddialara göre İzmir’den Muğla’ya otobüs ile uyuşturucu getirdiği belirlendi. Operasyon Mersin'e de uzandı ve Mersin'de iddialara göre H.F.’nin kardeşi olan ve video paylaşım sitelerinde videolar yayınlayan fenomen İ.F.’de sentetik ecza uyuşturucu madde ile yakalandı. Tüm şüpheliler gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda toplam 613 gram esrar, 10 adet ecstasy ve 55 adet sentetik ecza uyuşturucu madde ele geçirildi. Şüpheli şahıslardan İ.Y.F, M.F. ve H.F. tutuklanarak ceza evine gönderildi. E.Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Güncel | Sıcak Gelişme | 17 Ocak 2024 | MuĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - KÖYCEĞİZ / Köyceğiz'de kaza 1 kişi öldü

Köyceğiz'de kaza 1 kişi öldü / Accident in Köyceğiz, 1 person died

Köyceğiz'de sulama kanalına düşen İstanbul plakalı otomobilin sürücüsü yaşamını yitirdi.

Köyceğiz Hamitköy-Zaferler istikametinde ilerleyen otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle kontrolden çıkarak sulama kanalına düştü. Kanalın içinde ters dönerek kalan 34 BSM 425 plakalı otomobilin sürücüsü araçta sıkıştı.

Köyceğiz Hamitköy-Zaferler'de sabah saatlerinde meydana gelen kazayı görenler 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulundu. Kaza alanına Muğla Büyükşewhir Belediyesi Köyceğiz İtfaiye Grup Amirliği'ne bağlı ekip, vinç, jandarma ve sağlık ekibi yönlendirildi.

Köyceğiz trafik kazası

Köyceğiz trafik kazası - 48 Haber Ajansı

İtfaiye erleri ilk olarak aracı kontrol ettiler. Araçta tek kişi bulunduğu belirlendi ve ilk olarak o dışarıya çıkartıldı. 34 BSM 425 plakalı otomobilin sürücüsü 54 yaşındaki Handan Ustaoğlu'nun yaşamını yitirdiği belirlendi.

Sulama kanalında tavaı üstüne devrilmiş durumda bulunan 34 BSM 425 plakalı otomobil Muğla Büyükşewhir Belediyesi Köyceğiz İtfaiye Grup Amirliği'ne bağlı ekip tarafından vinç yardımıyla bulunduğu yerden alındı. Yaşamını yititren Handan Ustaoğlu'nun cenazesi Muğla Adli Tıp Kurumu morguna nakledildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 14 Ocak 2023 | MUĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MUĞLA / İnternet satışı yoluyla dolandırıcılık

Operasyon; aralarında Muğla da var / Operation; Muğla is among them

Aralarında Muğla'nın da bulunduğu 12 ilde yapılan eş zamanlı operasyonla 7 milyon TL dolandırdığı iddia edilen 44 kişiye operasyon düzenlendi.

E-ticaret sitelerine koydukları sahte satılık ilanlarıyla 12 ilde 30 kişiyi 7 milyon TL dolandırdığı iddia edilen 44 şüpheli teknik ve fiziki takibe alındı. Polisin Adana, Aksaray, Balıkesir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Tekirdağ, Mersin, Muğla, Niğde illerinde eş zamanlı operasyonunda 44 kişi gözaltına alındı.

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri organizasyonu ve takibi sonucunda gelen şikayetler değerlendirmeye alındı. E-ticaret sitelerine sahte ilanlar koyarak 30 kişiyi, 7 milyon 369 bin 713 TL dolandırdığı iddia edilen şahıslar takibe alındı.

Siber suçlarla Mücadele şubesi ekiplerinin de katkısıyla yapılan takipte, internet ortamında e-ticaret web siteleri ve sosyal medyadaki ilan platformlarına elektrikli otomobil, kabinli motosiklet, konteyner, evcil hayvan gibi gerçek olmayan ve çok düşük ücretler içeren ilanlar yayınladıkları tesbit edildi.

Gözaltı işlemi, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

Gözaltı işlemi, temsili görsel - 48 Haber Ajansı

İddialara ve edinilen bilgilere göre açık hatlar üzerinden alıcılarla görüşen şüpheliler kargo, nakliye, kaparo, sigorta bedeli gibi paralar talep ettikleri bu yolla da dolandırıcılık yaptıkları öne sürüldü.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yeterli delililin toplanmasının ardından aralarında Muğla'nın da bulunduğu 12 ilde 9 Ocak 2024 tarihinde Kocaeli merkez olmak üzere özel hareket polislerinin de destek verdiği eş zamanlı operasyonlar yaptı.

Operasyonda 44 şüpheli ile çok sayıda dijital, elektronik materyal ele geçirildi. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne getirilen 44 şüpheliden 41'i bugün Gebze Adliyesi’ne gönderildi. 3 şüpheli de sorgudan sonra serbest bırakıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 12 Ocak 2023 | MUĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - DATÇA / Ege'de korkutan deprem!

Ege Denizi'nde Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 00.40'ta merkez üssü Ege Denizi olan 4,3 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Muğla'nın Datça ilçesinin yaklaşık 27,63 kilometre açıklarında meydana gelen depremin 14,82 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Deprem çizelgesi, temsili görsel- 48 Haber Ajansı

Deprem çizelgesi, temsili görsel- 48 Haber Ajansı

Güncel | Sıcak Gelişme | 10 Ocak 2023 | MUĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MİLAS / 12 yıldır aranan zanlı yakalandı

Çocuğa istirmar zanlısı yakalandı / Suspect of child abuse caught for 12 years

Muğla'da küçük yaştaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen ve 12 yıldır aranan şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre Milas'ta küçük yaştaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan ve aranmaya başlanan zanlı 12 yıl sonra yakalndı. Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince yakalanan zanlı Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Gözaltı işlemi, arşiv - 48 Haber Ajansı

Gözaltı işlemi, arşiv - 48 Haber Ajansı

12 yıl önce küçük yaştaki çocuğa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla aranmaya başlanan H.B. isimli şahıs çeşitli yöntemlerle her seferinde güvenlik güçlerini atlatmayı ve kimliğini gizlemeyi başardı. Ancak Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri dosyayı kapatmadı ve araştırmayı sürdürdü.

Dikkatli polislerin çabaları sayesinde 12 sene önce küçük yaşta çocuğa cinsel istismar uyguladığı öne sürülen H.B., 8 Ocak 2024 Pazartesi günü teknik ve fizik takip sonucunda Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.

Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen H.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 10 Ocak 2023 | MUĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MİLAS / İhtiyacını gideren şahsa araba çarptı

İhtiyaç molası veren şahsa otomobil çarptı / The person taking a break was hit by a car

Milas - Bodrum karayolunda, yol kenarında ihtiyaç molası veren bir kişiye araba çarptı. Aracıyla birlikte kaçan sürücü aranıyor.

İddialara ve edinilen bilgilere göre Milas'dan Söke yönüne doğru ilerleyen aracın sürücüsü Milas - Bodrum karayolunun kenarına aracını park edreek ihtiyacını gidermek için aşağı indi.

Tam o anda arkadan gelen plakası ve sürücüsü henüz belli olmayan bir araç ihtiyaç molası için arabasından inen 34 yaşındaki L.K. adlı şahsa çarptı.

Olay yeri girilmez bandı, arşiv - 48 Haber Ajansı

Olay yeri girilmez bandı, arşiv - 48 Haber Ajansı

Çarpmanın etkisiyle yol kenarındaki banket bölümüne yuvarlanan 34 yaşındaki L.K. neye uğradığını şaşırırken çarpran aracın sürücüsü durmayarak yoluna devam etti. Kazayı görenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirmesiyle olau yerine güvenlik ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenilen 34 yaşındaki L.K. kontrola maçlı hastaneye götürülürken kaza sonrası durmayarak yoluna devam eden araç ve sürücüsü de aranmaya başlandı.

Güvenlik güöçleri ihtiyaç molalarının zorunlu dahi olsa tesislerde girerilmesinin önemine vergu yaparak karayolu kenarlarında bu ihtiyacın giderilmek istenmesinin tehlikelerine dikkat çektiler.

Güncel | Sıcak Gelişme | 09 Ocak 2023 | MUĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - YATAĞAN / Yağanda bahçede ölü olarak bulundu

Aslen Kavaklıdere Menteşe'li olup Yatağan'da yaşayan genç adam yaşamına son verdi. Ölüm haberi Menteşe'de büyük üzüntüye neden oldu.

Yasin Dönmez

Yasin Dönmez, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kavaklıdere ilçesi Menteşe mahallesi halkından olan Yasin Dönmez Yatağan'da yaşıyordu. Yatağan'da çalışan Dönmez bir süre önce eşinden boşandı. 3 çocuğu il dışında okuyordu. Dönmez'den bir süre haber alamayan yakınları gitmesi muhtemel yerleri aradılar.

Yasin Dönmez

Yasin Dönmez - 48 Haber Ajansı

Yatağan'da bir yakınına ait bahçede ceviz ağacına asılı olarak bulunan Yasin Dönmez için olay yeri inceleme ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ancak Dönmez'in yaşamını yitirdiği anlaşıldı.

Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışması sonrası savcılık izniyle cenazesi morga nakledilen Yasin Dönmez'in vefat haberi Kavaklıdere ilçesi Menteşe mahallesinde büyük üzüntüye sebep oldu.

Yasin Dönmez, Menteşe Yerküpe Başpınarspor

Hüseyin Serim, Yasin Dönmez, İsmail Uğur (Soldan sağa)

Çevresinde çok sevilen ve sıkı bir Menteşe Yerküpe Beşpınarspor taraftarı olan Dönmez'in Menteşe mahallesinde de toprağa verileceği belirtildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 08 Ocak 2023 | MUĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MUĞLA / Muğla sahillerini fırtına vurdu

Muğla'da fırtına etkili oluyor / Storm is effective in Muğla

Meteoroloji uyardı ve beklenen fırtına, sağanak yağmur, soğuk hava dalgası kademe kademe gelmeye başladı. Bodrum, Köyceğiz, Fethiye etkilendi.

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Muğla ve çevrelerinde fırtına ve sağanak yağış ve soğuk hava dalgası uyarısı yapmıştı. Fırtına gece saatlerinde başladı ve hızı zaman zaman 90 kilometreye kadar çıktı. Bodrum, Köyceğiz, Fethiye kıyı kesimleri dev dalgalardan etkilendi.

Muğla'da etkili olan fırtına - 48 Haber Ajansı 2

Muğla'da etkili olan fırtına - 48 Haber Ajansı

Bodrum’da fırtına nedeniyle 2 yelkenli karaya oturdu, bazı balıkçı tekneleri kısmen su alarak yan yattı. Dev dalgalar sahili döverken teknecilere balık avına çıkmamaları, kıyıdan ve su sporlarından uzak durulması konusunda uyarılar yapıldı.

Bodrum

Muğla'da fırtına etkili oluyor 3

Muğla'da etkili olan fırtına - 48 Haber Ajansı

Gümbet Koyu’nda demirli bir yelkenli, fırtınanın etkisiyle kıyıya sürüklenip karaya oturdu, yalkenlide ciddi hasar oluştu. Bitez ve Kumbahçe koylarında da onlarca balıkçı teknesi su aldı ve bazıları kısmen battı.

Gümüşlük’te fırtınadan etkilendi hem sahildeki işletmelerin bazıların masa sandalyeleri, tenteleri dev dalgalarla dağıldı hem de koyda demirli bir yelkenli tonozdan kopup kıyıya sürüklendi ve karaya oturdu.

Köyceğiz Gölü

Muğla'da etkili olan fırtına - 48 Haber Ajansı 4

Muğla'da etkili olan fırtına - 48 Haber Ajansı

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından Köyceğiz için sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve kısa süreli fırtına uyarısı yapılmıştı. Köyceğiz Gölü’nde fırtına nedenyile yer yer 3 metreyi aşan dalgalar kıyıyı dövdü. Gölü bulunan boş bir tekne su aldı batma tehlikesi atlattı, müdahaleyle kurtarıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 07 Ocak 2023 | MUĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - FETHİYE / Denizde can pazarı; 3 kayıp

Muğla'nın ünlü tatil yöresinde yasadışı yollardan yutdışına çıkmaya çalışan göçmenlerin şişme botu alabora oldu. 35 göçmen kurtarıldı 4 göçmen aranıyor.

Fethiye sahili açıklarında sabaha karşı gün doğumundan hemen önce şişme lastik botla denie açılan içinde 39 kişinin bulunduğu kaçak göçmenler yasa dışı yollarla Yunanistan karasularına ulaşmak için denize açıldı. Ancak hava uyarılarına dikkat etmedikleri anlaşılan kaçak göçmenler fırtınaya yakalanınca botları alabora olma tehlikesi atlattı.

Kaçak göçmenlerin saat 05.57'de Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı arayıp yardım istemesi üzerine mobilk radarlarla tesbit edilen bölgeye 1 Sahil Güvenlik Gemisi ve 1 Sahil Güvenlik Botu sevk edildi. Sahil Güvenlik unsurları lastik bottaki 35 kaçak göçmeni sahil güvenlik gemisine aldı.

Kaçak göçmen operasyonu, temsili görsel, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kaçak göçmen operasyonu, temsili görsel, arşiv - 48 Haber Ajansı

Yasadışı yollarla Avrupa sahillerine ulaşmaya çalışırken boğulma tehlikesi atlatan ve Türk sahil güvenlik unsurlarınca kurtarılan göçmenler bottaki 4 kişinin denize düştüğünü söyledi. Bunun üzerine bölgeye 1 Sahil Güvenlik Korveti, 1 Sahil Güvenlik Helikopteri, 1 Sahil Güvenlik Gemisi, 1 Sahil Güvenlik Botu daha sevk edildi.

Yüksek fırtınaya rağmen yapılan arama çalışmalarında denize düştükleri belirtilen 4 kişidin biri suyun yüzeyine tesbit edilerek gemiye alındı. Kayıp 3 kaçak göçmenin bulunması için yürütülen arama çalışmaları sürüyor.

Sahil Güvenlik KOmutanlığı açıklaması şöyle;

"06 Ocak 2024 tarihinde saat 05.57’de, Muğla ili Fethiye ilçesi açıklarında içerisinde bir grup düzensiz göçmen bulunan lastik botun yardım talebinde bulunduğu bilgisinin alınması üzerine bölgeye derhal 1 Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-65) ve 1 Sahil Güvenlik Botu (KB-74) sevk edilmiştir.

Bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik unsurları tarafından lastik bot içerisindeki 35 düzensiz göçmen kurtarılmıştır.

Kurtarılan düzensiz göçmenlerden alınan ilk bilgiler doğrultusunda 4 düzensiz göçmenin denize düştüğü bilgisinin alınması üzerine olay mahalline 1 Sahil Güvenlik Korveti (TCSG-702), 1 Sahil Güvenlik Helikopteri (TCSG-506), 1 Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-310), 1 Sahil Güvenlik Botu (KB-39) daha sevk edilerek arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmiş ve icra edilen arama kurtarma faaliyetleri neticesinde 1 düzensiz göçmen daha deniz yüzeyinde tespit edilerek kurtarılmıştır.

Göçmenler tarafından beyan edilen ifadeler doğrultusunda kayıp olduğu değerlendirilen 3 düzensiz göçmenin bulunması maksadıyla bölgede başlatılan arama kurtarma faaliyetlerine devam edilmektedir."

Güncel | Sıcak Gelişme | 07 Ocak 2023 | MUĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - BODRUM / 77 düzensiz göçmen yakalandı

Bodrum açıklarında 77 düzensiz göçmen yakalandı / 77 irregular immigrants

Ege kıyılarından komşu ülkelere oradan da Avrupa'ya geçmek için botlarla denize açılan toplam 77 kaçak yakalandı.

Bodrum sahili açıklarında Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği dört ayrı operasyonda 45 düzensiz göçmen yakalandı, Yunan sahil güvenlik unsurlarınca 32 düzensiz göçmen karaya çıkartıldı. Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından farklı saatlerde iki ayrı lastik botun seyir halinde olduğu tespit edildi.

Kaçak göçmen operasyonu, temsili görsel, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kaçak göçmen operasyonu, temsili görsel, arşiv - 48 Haber Ajansı

Bodrum Sahil Güvenlik Karakol Komutanlığı ekiplerince durdurulan iki ayrı lastik bottaki 45 düzensiz göçmen yakalandı. Diğer iki göçmen olayında ise Yunanistan unsurlarınca Türk Karasularına geri itilen lastik bot ve can salı içerisindeki toplam 32 düzensiz göçmen kurtarıldı. Karaya çıkarılan toplam 77 düzensiz göçmen, işlemlerinin ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı;

"Muğla Açıklarında 32 Düzensiz Göçmen Yakalanmıştır. 03 Ocak 2024 tarihinde saat 04.35’te, Muğla ili Bodrum ilçesinde görevli Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-16) tarafından lastik bot içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğunun tespit edilmesi üzerine görevlendirilen Sahil Güvenlik Gemisi (TCSG-101) ve Sahil Güvenlik Botu (KB-35) tarafından hareketli lastik bot durdurulmuş ve içerisindeki 32 düzensiz göçmen yakalanmıştır."

Güncel | Sıcak Gelişme | 05 Ocak 2023 | MUĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - SEYDİKEMER / Kafa kafaya çarpıştılar; 3 ölü 1 yaralı

Muğla güne acı haberle başladı. Kafa kafaya çarpışan 2 otomobil hurdaya dönerken 3 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı.

İddialara ve edinilen bilgilere göre Seydikemer, Çaykenarı Mahallesi sınırındaki Fethiye – Kaş kara yolunda iki otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle büyük bir hızla kafa kafaya çarpıştı.

İddialara göre, M.S. idaresindeki 48 ALK 479 plakalı otomobil ile A.D. idaresindeki 07 GLB 59 plakalı otomobil henüz bilinmeyen bir nedenle yüksek hızla birbirlerine çarptılar. Araçlar hurdaya döndü.

Trafik kazası, temsili görsel, arşiv - 48 Haber Ajansı

Trafik kazası, temsili görsel, arşiv - 48 Haber Ajansı

Kazayı gören diğer sürücüler 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. İhbar üzerine kaza yerinde sağlık, polis ve itfaiye ekipleri yönlendirildi. Olay yerinde yapılan incelemede 48 ALK 479 plakalı otomobilde yolcu konumunda bulunan 56 yaşındaki Sema Solak'ın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Hastaneye kaldırılan Abdulvahap Deniz (49) ve Türkan Solak (29) da kurtarılamayarak öldü.

Kazada M.S.'nin tedavisi sürüyor. Olay yerinde vefate den 56 yaşındaki Sema Solak'ın cenazesi savcılığı izniyle Seydikemer Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kazayla ilgili olay yeri tesbiti ve soruşturması başlatıldı.

Güncel | Sıcak Gelişme | 04 Ocak 2023 | MUĞLA SICAK HABER
Muğla sıcak haber
HABER

48 Haber Ajansı / GHA - MARMARİS / Dağda kaybolan adamı arama çalışması sürüyor

Muğla'nın turizm merkezinde çıntar (mantar) dağa giden 65 yaşındaki adam kayboldu. 100'lerce kişiden oluşan arama ekipleri, İHA ve köpeklerle iz sürüyor.

Marmaris'in Bozburun Mahallesi’nde yaşayan 65 yaşındaki İsa Çifçi 30 Aralık 2023 Cumartesi günü yakınlarıyla birlikte çıntar (mantar) toplamak için Marmaris’te Balan Dağı’na gitti. Ancak yakınları bir süre sonra 65 yaşındaki İsa Çiftçi'den haber alamadı. Yakınlarının ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

İsa Çiftçi, arşiv - 48 Haber Ajansı

İsa Çiftçi, arşiv - 48 Haber Ajansı

Marmaris Milli Parklar İlçe Müdürü Mesut Gümüş’ün koordinesinde AFAD ve İlçe Jandarma komutanlığı kontrolünde Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı, AFAD, SAR, AKUT, MagAme Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü, Milli Parklar Müdürlüğü, Jandarma Asayiş, Jandarma Komando, Marmaris Avcılar Derneği, Jandarma İz Takip Timinden oluşan 100 kişiden fazla insana İnsansız Hava Aracı (İHA) ile arama kurtarma köpekleri katıldı.

Arama çalışmaları bugün havanın aydınlanmasıyla yeniden başlatılırken Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Marmaris İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 65 yaşındaki İsa Çifçi’nin kayboomasıyla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi.

Güncel | Sıcak Gelişme | 03 Ocak 2023 | MUĞLA SICAK HABER
Muğla hastaneleri