Bodrum haberleri; Bodrum haber 1
HABER

Bodrum'da, "Öldürme yaşat" eylemi

Bodrum | Haber | News

Bodrum
HABER

Dolgu değil, doğru haber...

 

Muğla ilçe haberleri



48 Haber Ajansıı (GHA) - 27.05.2024 - Bodrum'da, "Öldürme yaşat" eylemi / "Don't kill, let live" protest in Bodrum

Sahipsiz sokak hayvanları ile ilgili hazırlıkları süren yasa tasarısına karşı Bodrum’da, "Öldürme Yaşat" eylemi yapıldı.

AK Parti, sokak hayvanları ile ilgili yeni düzenleme için Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişikliğe hazırlanıyor. Kamuoyundaki iddialara göre tasarıda yer alan yasa değişikliğiyle barınaklarda sahiplenilmeyen sokak hayvanları uyutulacak.

Bodrum'da, "Öldürme yaşat" eylemi 2

Bodrum'da, "Öldürme yaşat" eylemi, 48 Haber Ajansı

2021 yılı Temmuz ayında yürürlüğe giren, "Hayvanları Koruma Kanunu" ile kedi, köpek gibi evcil hayvanlara çip takılarak dijital kimlik sistemi uygulanmaya başlandı. Ev hayvanlarını terk edenlere yaptırımlar da içeren yasayla sokak hayvanlarının kısırlaştırılarak popülasyonunun azaltılması uygulaması da hayata geçirildi.

Son zamanlarda yaşanan bazı soksk sürüleri saldırıları haber ve görüntülerinin yayınlanmasının ardından AK Parti milletvekilleri Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılması için tasarı hazırlığına başladı.

Bodrum'da, "Öldürme yaşat" eylemi 3

Bodrum'da, "Öldürme yaşat" eylemi, 48 Haber Ajansı

Hayvanlar uyutulacak mı?

Sahipsiz sokak canlılarının uyutulacağı iddiaları büyük tepkilere yol açtı. Bodrum Belediye Meydanı’nda köpekleri ile gelen vatandaşlar, "Kısırlaştır, Aşılat, Yaşat" ve “Öldürme Yaşat" ana fikri temelinde yasa tasarısına tepki eylemi gerçekleştirdi.

İstanbul Barosu avukatlarından Kübra Oktay, “İzin vermeyeceğiz, hukuki olarak var gücümüzle bu savaşımıza devam edeceğiz” dedi.

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av. Onursal Özbek de konuşmasında, "Dünya sadece insan için tesis edilmiş bir oyun alanı değil, diğer canlılar da bu oyun alanında" diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü;

Biz bu yasayı uygulatmayacağız. Böyle bir yasanın çıkmasına ve çıktıktan sonra uygulanmasına hukuki olarak engel olmak için her şeyi yapacağız. Bütün baroların benimle aynı dili konuşacağından emin olun. Hepimiz bu eylemlilikte birlikte olacağız.

Bodrum'da, "Öldürme yaşat" eylemi 4

Bodrum'da, "Öldürme yaşat" eylemi, CHP Bodrum İlçe Başkanı Tuna Işın - 48 Haber Ajansı

Muğla Veteriner Hekimler Odası'nı temsilen konuşan veteriner Bedirhan Akyüz, asla sahipsiz hayvanların uyutulması işlemini yapmayacaklarını vurgulyarak, "Hipokrat’tan günümüze evrensel hekimliğin en önemli değerlerinden biri önce ‘zarar verme’ ilkesidir. Yararlı olma ilkesi ise hayvanların sağlık ve refahına verilecek zararların engellenmesi ve iyiliğin arttırılması halidir" dedi.

Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu’ndan avukat Oğul Günal, "üzgünüz ve çok kızgınız" diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü;

Bodrum'da, "Öldürme yaşat" eylemi 5

Bodrum'da, "Öldürme yaşat" eylemi - 48 Haber Ajansı

"İnsanlar zannediyor ki sokaklar köpeklerle dolsun istiyoruz. Hayır, biz zaten sokaklarda hayvan yaşamamalı diyoruz ama basiretsiz yöneticiler, laf olsun diye çıkarılan kanunlar denetim ve kısırlaştırma görevini yapamayan yerel yönetimler, gerekli önlemleri almayan kanun koyucular yüzünden şu an sokaklarımızda önüne geçilmesi gereken bir popülasyonla karşı karşıyayız. Bunun farkındayız Ancak bu hususta hiçbir suçu olmayan tek varlık sokaklarımızdaki masum canlarımızdır ve bu sorunun çözümü katliam değildir."

Bodrum'da, "Öldürme yaşat" eylemi 5

Bodrum'da, "Öldürme yaşat" eylemi - 48 Haber Ajansı

Avukat Arzu Ayyıldız da, Muğla’da 2 Haziran 2024 tarihinde büyük basın açıklaması yapılacağını belirterek vatandaşları bu açıklamaya katılmaya davet etti.

Bodrum'da, "Öldürme yaşat" eylemi 8

Bodrum'da, "Öldürme yaşat" eylemi - 48 Haber Ajansı

Muğla aile hekimleri

TAGS;

Bodrum sokak köpekleri eylemi

Bodrum sıcak haber

Bodrum Haberleri