Muğla siyaset haberleri
HABER

CHP'nin Muğla'da tüm adayları açıklandı

Muğla | Haber | News

MUĞLA SİYASET HABERLERİ

Dolgu değil doğru haber...

Muğla belediye haberleri

48 Haber Ajansı (GHA) - 02.02.2024 - CHP'nin Muğla'da tüm adayları açıklandı / All candidates of CHP in Muğla have been announced

CHP'nin Muğla Büyükşehir ve 13 ilçede belediye başkan adaylarının tamamı açıklandı. Adayların listesi, gidenler, kalanlar, değişenler haberde...

Adaylarını geç açıklamakla, örgütün taleplerini dikkate almamakla, aday adayı olanların yerine hiç aday olmamış doğrudam merkezden atamayla isim belirlenmesine ve örgüt denetiminde ön seçim yapmamakla eleştirilen CHP'nin yeni yönetimi Muğla'da MBB ve ilçelerin tamamında aday isimlerini açıkladı.

CHP'de açıklanan ilk aday Kavaklıdere'den çıktı. Başka aday adayının olmadığı CHP kavaklıdere'de Saffet Karabıyık belediye başkan adayı oldu. Örgüt denetiminde ön seçime gidilen Milas’ta Fevzi Topuz, Ortaca’da Evren Tezcan, Ula’da Mehmet Caner sandıktan çıkarak aday oldu. Diğer İlçelerden Dalaman’da Sezer Durmuş, Köyceğiz Ali Erdoğan, Yatağan Mesut Günay ve Datça’da Aytaç Kurt’un daha önce adaylıkları açıklanmıştı.

Adaylıkları açıklanmayan ilçelerden son olarak Bodrum’da Tamer Mandalinci, Fethiye’de Alim Karaca, Marmaris’te Acar Ünlü, Menteşe’de Gonca Köksal ve Seydikemer’de Özgürcan Büyükçoban aday gösterildi.

Bu duruma göre CHP'nin belediye başkan adayları şöyle;

MBB - Ahmet Aras
Bodrum - Tamer Mandalinci
Dalaman - Sezer Durmuş
Datça - Aytaç Kurt
Fethiye - Alim Karaca
Kavaklıdere - Saffet Karabıyık
Köyceğiz - Ali Erdoğan
Menteşe - Gonca Köksal
Marmaris - Acar Ünlü
Milas - Fevzi Topuz
Ortaca - Evren Tezcan
Seydikemer - Özgürcan Büyükçoban
Ula - Mehmet Caner
Yatağan - Mesut Günay

MBB ve 5 ilçenin başkanı aday gösterilmedi

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün aday olmadı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras MBB'sine başkan adayı olarak gösterildi.

Bodrum'da 24 aday adayı olduğu halde hiç Belediye Başkan aday adayı olmamış, 2019'da seçilerek gelen 30 yaşındaki belediye Bodrum Belediye Meclisi üyesi Tamer Mandalinci Bodrum Belediye Başkan adayı olarak gösterildi.

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar aday olmadı, yerine Aytaç Kurt aday gösterildi.

İki dönem Menteşe Belediye Başkanlığı yapan Bahattin Gümüş aday olmasına rağmen aday gösterilmedi ve yerine CHP’nin Menteşe’deki tek kadın Belediye Başkan adayı adayı olan şehir planlamacı Gonca Köksal aday gösterildi.

Milas’ta Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Muhammet Tokat’ın yerine Milas’ta geçmiş yıllarda Belediye Başkanlığı ve CHP Muğla Milletvekili olarak görev yapan Fevzi Topuz örgüt denetiminde ön seçimde sandıktan çıkarak aday oldu.

Mevcut Belediye Başkanları içinde koltuğunu koruyan tek isim ise Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca oldu.

2019 Muğla yerel seçim sonuçları için TIKLAYIN LÜTFEN;

https://www.gumuslukrehberi.com/2019-mugla-yerel-secim-sonuclari.html

Muğla Aile Hekimleri
TAG

CHP Muğla adayları

2024 Mahalli İdareler Seçimi

Muğla politika haberleri