Muğla siyaset haberleri
HABER

Özel Muğla'da CHP il başkanları toplantısında

Muğla | Haber | News

MUĞLA SİYASET HABERLERİ

Dolgu değil doğru haber...

SEÇİM 2024 - SONUÇLAR İÇİN GÖRSELLERE TIKLAYIN

48 Haber Ajansı (GHA) - 13.10.2024 - Özel Bodrum'da konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ege turunun son durağında Bodrum'a geldi. İl Başkanları toplantısına katılan Özel bakın neler söyledi?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Bodrum öncesi Marmaris ve Datça'da da etkinliklere katılan Özel, Ege turunun son durağı olan Bodrum'da il başkanları toplantısına katıldı, Menteşe'de de Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin "Muğla Büyükşehir Belediyesi Muğla Planlama Ajansı"nın (MUPA) tanıtım toplantısına katıldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel Ege turunun son durağında Bodrum'a geldi

CHP İl başkanları Bodrum toplantısı, Ekim 2024 - 48 Haber Ajansı

İl Başkanları toplantısı

CHP Muğla ve Bodrum örgütlerince düzenlenen il başkanları toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail’in bir sonraki hedefinin Türkiye olacağı açıklamalarına tepki gösterdi. Özel, "Ben düşünüyordum ki, ‘Bunu yaparak Türkiye’nin gerçek sorunlarının önüne geçip güvenlik kaygısına gündemi çekmek istiyorlar.’ Düşünüyordum ki, ‘Anketlerde Türkiye’nin en büyük sorunu nedir sorusunda, ilk dört cevap yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığı, enflasyon… Toplamı yüzde 70-80’i geçiyor. Güvenlik yüzde 4’lere düşmüş. Oysa güvenliğin yüzde 80’lere çıktığı 15 Temmuz’da Tayyip Bey’e destek yüzde 75’lere çıkmıştı. Bugün güvenlik kaygısı düşünce, gerçek sorunlara bakınca kimse, ‘Ne yapalım, açız ama onun arkasında toplanmalıyız’ demiyor. Ben sadece bu anketlerdeki durumunu toparlayacak sanıyordum, meğerse hepimizden para toparlayacakmış" dedi.

VİDEO

7 bölgede toplantı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in konuşmasından başlıklar şöyle;

"Bir zamanlar Cumhuriyet Halk Partisi’ni kıyılara sıkışmakla, sahil şeridinin partisi olmakla, Sivas’ın doğusuna geçememekle suçlayanlar kendilerine övünç dolu bir coğrafi alan tanımlıyorlardı. Cumhuriyet Halk Partisi, yedi bölgede il belediye başkanı olan tek parti. İçinde Muğla’nın da bulunduğu, Balıkesir’in de üç ilçesinin bulunduğu, tümüyle sekiz, Balıkesir dahil dokuz ilde il belediye başkanlıkları ve büyükşehir belediye başkanlıkları sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne aittir. Sırf böyle olunca tek başına başka hiçbir partinin Türkiye’nin yedi bölgede belediye başkanlığı yoktur. Cumhuriyet Halk Partisi sahillerin, kıyıların değil yedi bölgenin, 81 ilin, 973 ilçenin birinci partisidir.

Kurultay sonrası

"Tabii bu bir süreç. 11 ay önce hep birlikte kurultayımızı yaptık. 11 ay önce 5 Kasım kurultayından çıkınca, sabaha karşı 04.00’te bitmişti. 81 il başkanımızla sabah 09.00’da kahvaltılı toplantı gerçekleştirdik. O toplantıda parti içindeki yarışın demokratik şekilde sonuçlandığını, bundan sonra hep birlikte önümüze bakacağımızı, kurultay sürecinin öncesinde bizimle birlikte olmuş il başkanı ile karşımızda olmuş il başkanın hiçbir farkının olmadığını, hatta o günlerde şimdiki Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız İl Başkanımızdı, Ferdi Zeyrek’e ne kadar yakınsam, kurultayda karşımızda pozisyon almış her il başkanına en az o kadar yakın olacağımı ifade etmiştim. Bu yaklaşımımı alkışlarınızla desteklediniz."

CHP İl başkanları Bodrum toplantısı, Ekim 2024

CHP İl başkanları Bodrum toplantısı, Ekim 2024 - 48 Haber Ajansı

Erken seçim çağrısı

"Ben karşımda yarın olursa yarın, mümkünse hemen yarın karar alınsın, 60 gün sonra dünden razıyız, bugünden hazırız iktidar olmaya ve bir seçime. Ama gelecek senenin kasım ayını ortaya koyduk. Erdoğan’a eğer bir gün ‘Erken seçim yapalım, gelin destek verin, hep birlikte seçimleri öne alalım, ben de aday olayım’ diyeceksen, onun son tarihi gelecek sene kasımdır dedik. Yani tartışmalı beş yıllık görev süresinin 2,5’inci yılı, tam ortasında. ‘Eğer kendisine güveniyorsa, 2,5 yıl bizden, 2,5 ondan, tam ortasında millet buna bir daha karar versin’ dedik. O konuda hiçbir şey duymuyoruz. O konuda sürekli beş yıllık seçimsiz dönem söylemleri duyuyoruz ki zaten 1,5 yılı geçti. Diyecekse ‘3,5 yıllık’ demesi lazım. O konuda şu beklentiyi görüyoruz; ‘CHP aday tartışmalarına girsin’. Örneğin Erdoğan seneye kasımda erken seçime ‘Varım’ demiyorsa, ondan sonra bir daha erken seçim yapamayacak demektir."

CHP'de aday konusu

"Ekrem Başkanımızla, Mansur Başkanımızla övünç duyuyoruz ama ikisinin de ortak ifadesi şu… Bu bir tuzak. Bizi erkenden aday tartışmasına çekmek, Türkiye’nin gündemini örtmek ve kendi içlerindeki çatlakları, çaresizlikleri gizlemek istiyorlar. Bizim aday sorunumuz yok. Günü gelince sadece genel başkan değil, sadece PM değil, sadece milletvekili grubu değil, bütün üyelerimizle, belki onu da aşan şekilde hep birlikte oturur adayın kim olacağına karar veririz. En doğru adayı belirleriz, Türkiye’yi içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarırız. Bu konuda kendimize de birbirimize de güveniyoruz."

AKP'nin adayı kim olacak?

AKP’nin adayı kim? Erdoğan kaçıyorsa, gelecek sene ekimde, kasımda gelip bizimle, bizim belirleyeceğimiz ve seçimi kazanacak, arkasında hep beraber duracağımız adayımızın karşısına geçemiyorsa, yani ‘Ben hazırım, iddialıyım, varım, hadi bakalım CHP’ diyemiyorsa, ona bir aday lazım. Kimi yapacak? Damadı mı yapacak? Böyle bir beklenti var. Öyle konuşuluyordu eskiden. Peki Ali Yerlikaya olmaz mı? Süleyman Soylu ile Ali Yerlikaya arasındaki çelişkiler, birbirinin kirli çamaşırlarını ortaya dökmelerinden mi korkuyor? O zaman bir başka aday mı mümkün? Kimi söyleyecekler? Bir bunu duysun Türkiye bakalım. Bugüne kadar bütün televizyonlar konuşuyor; ‘CHP’nin adayı kim?’ CHP’nin adayı aslan gibi bir CHP’li. Peki AKP’nin adayı kim? Madem ki erken seçimden kaçıyorsunuz, AKP kimi çıkaracak karşımıza?"

Dijital demokratik katılım

"Biliyoruz ki iktidara yürürken, benim örgütümün, bizim örgütümüzün hiçbir eksiğinin olmaması lazım. Bu eksiği gidermek için de hiç kimseden bir şey beklememesi, bunun genel merkezinin yaptığı, sizlerin sonuna kadar hak ettiği katkılarla almanız ve bunu vatandaşımıza sesinizi duyurmak için beldenizde, ilçenizde, ilinizde kullanmanız lazım. Bu konuda da üzerimize düşeni yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Örgütün sesini, üyenin sesine kadar duymak istediğimizi ifade etmiştik. Dijital demokratik katılım noktasında ilk günden beri çalışıyoruz. Dün burada yapılan toplantıda Genel Başkan Yardımcımız Pınar Uzun Okakın, sizlere dijital demokratif katılımla ilgili sunumu gerçekleştirdi. Sizler, ilçe başkanlarımız, kurultay delegelerimiz çok yüksek bir oranla bunu kullanıyorsunuz. Artık bunun test aşamasından çıkıp ya da tüzük aşamasında öneri bildirme gibi geçici bir süreçten çıkıp, partinin her an birlikte yönetildiği bir sürate ve esnekliğe kavuşması lazım."

Örgüt denetiminde ön seçim

"İlk önce program kurultayını çalışıyoruz. Devamında bir yazı alacaksınız. Tüzüğümüz uygulanırken, milletvekili belirleme sürecinde, ilinizde Tüzüğümüzdeki maddeye göre yöntem belirlenecektir. Bu yöntemin örgüt denetiminde ön seçim ya da hakim denetiminde ön seçim olması kaçınılmazdır. Bu noktada farklı düşünceniz varsa onu örgüt olarak bize söyleyin. Biz ön seçim yapacağız. Ya örgüt denetiminde ya hakim denetiminde. Bunu bir yönergeye dönüştüreceğiz. 81 ile, bunların belki 20’sinde ön seçim yapamayız, aldığımız oyun çok düşük, üye sayımızın çok düşük olduğu dezavantajlı coğrafyalarımızda… Ama gönlümüzden geçen 60 ile özel ön seçim yönetmeliği yazdık."

Muğla Aile Hekimleri
TAG

Politika

Siyaset

Muğla politika haberleri