Muğla Genel haberleri; Muğla Genel haber 1
HABER

Muğla'da 3 bölgede yangınlar sürüyor - VİDEOLU

Muğla Genel | Haber | News

Muğla Genel
HABER

Dolgu değil doğru haber

Muğla hastaneleri

Yayıncı notu

48 Haber Ajansı ve ajans çatısı altında yayın yapan internet haber sitelerinde yayınlanan haberlerdeki yazılı, sesli, video şeklindeki görüş, demeç, yorum ve açıklamalar kaynaklarına aittir. Görüş, demeç, yorum ve açıklamaları yayınlamamız; desteklediğimiz, onayladığımız, fikir birliği içinde olduğumuz ya da karşı olduğumuz anlamına gelmez.

48 Haber Ajansı (48HA) - 19.10.2024 - Muğla'da 3 bölgede yangınlar sürüyor - VİDEOLU

Muğla'da Menteşe ilçesi, Dalaman ve Gökova Körfezi'ndeki orman yangınları ve müdahaleler devam ediyor. SON DURUM VE VİDEO HABERDE...

Gökova yangını

Muğla'nın doğa ve doğal harikalarından Gökova Körfezi’nde başlayan makilik ve orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Gökova Körfezi’nde henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan ve rüzgarın etkisiyle çok hızlı yayılan yangını söndürmek için 16 helikopter ve 8 uçak havadan, 45 arazöz, 14 su tankeri, 7 dozer ve 313 orman personeli karadan çalışmalarını sürdürüyor.

Muğla'da 3 bölgede yangınlar sürüyor 2

Muğla'da 3 bölgede yangınlar sürüyor - Ekim 2024 - 48 Haber Ajansı

Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, vatandaşlar, köylüler, jandarma ve polis ekipleri de profesyonellere destek veriyor. Haberimiz yayına hazırlanırken (21:17 19.10.2024) yangın devam ediyordu.

Menteşe yangını

Menteşe Mahallesi'nde başlayan ayngın yaklaşık 40 saati geride bırakırken mücadele de devam ediyor. Turnalı bölgesinde başlayan ve Kıran Mahallesi istikametine dik yamaçlarda ilerleyen yangın söndürme çalışmalarına yüzlerce kişilik ekipler havadan ve kardan müdahale ediliyor.

VİDEO

Yangının ilk anlarından itibaren bölgeden ayrılmayan Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, "Yangın Kıran Mahallesi’ndeki dik yamaçlarda devam ediyor. Bölgedeki yangının dik ve sarp kayalıklarda devam etmesi nedeniyle karadan müdahale zorlaşıyor. Havadan yapılan müdahaleler bu süreçte daha etkili oluyor. Kıran bal ormanlarımızı tehdit eden yangın söndürme çalışmalarına Menteşe ve Büyükşehir Belediyemizin ekipleri de destek vermeye devam ediyor" dedi.

Muğla ve Türkiye'nin en önemli bal üretim merkezlerinden olan Kıran mahallesindeki yangında binlerce peteğin ve arıların yok olmaması için köylüler de hem nöbet tuturyor hem de alevlerin yaklaşmaması için sönüdrme çalışmalarına destek veriyorlar.

Muğla'da 3 bölgede yangınlar sürüyor - Ekim 2024 - 48 Haber Ajansı 3

Muğla'da 3 bölgede yangınlar sürüyor - Ekim 2024 - 48 Haber Ajansı

Dalaman yangını

Dalaman 17 Ekim Perşembe gece yarısı başlayan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımda, "Muğla Dalaman’da meydana gelen yangın yoğun mücadeleler sonucu kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları devam etmektedir. İlk andan bu yana yangının kontrol altına alınması için mücadele eden kahramanlarımıza, bizlere destek veren tüm kurumlarımıza, STK’larımıza, gönüllülerimize ve kalbi yeşil vatan aşkı ile atan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

İşte o paylaşım;

Information!

Publisher's note: Opinions, statements, comments and explanations in the form of written, audio and video in the news published on 48 News Agency and internet news sites broadcasting under the umbrella of the agency belong to their sources. We publish opinions, statements, comments and statements; It does not mean that we support, approve, agree or oppose it.

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

Muğla hastaneleri

TAGS;

Muğla news

Muğla haberleri

Muğla Genel Haberleri