Muğla Genel haberleri; Muğla Genel haber 1
HABER

Muğla'da 15 Temmuz "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" programı

Muğla Genel | Haber | News

Muğla Genel
HABER

Dolgu değil doğru haber

Yayıncı notu

48 Haber Ajansı ve ajans çatısı altında yayın yapan internet haber sitelerinde yayınlanan haberlerdeki yazılı, sesli, video şeklindeki görüş, demeç, yorum ve açıklamalar kaynaklarına aittir. Görüş, demeç, yorum ve açıklamaları yayınlamamız; desteklediğimiz, onayladığımız, fikir birliği içinde olduğumuz ya da karşı olduğumuz anlamına gelmez.
Muğla hastaneleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 12.07.2024 - Muğla'da 15 Temmuz programı

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin 8. yıl dönümünde, "Demokrasi ve Millî Birlik Günü"nde Muğla'da da etkinlikler düzenlenecek. Tam program ve tüm detaylar haberde.

"Demokrasi ve Millî Birlik Günü"nde Muğla'ki etkinlikler ve anma programı 1

"Demokrasi ve Millî Birlik Günü"nde Muğla'ki etkinlikler ve anma programı

Muğla Valiliği'nin hazırladığı programa göre 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü'nde Muğla merkez ve çeşitli ilçelerde etkinlikler düzenlenecek. Her ilçenin Kaymakamlıkları nezdinde düzenlenecek, "Demokrasi ve Millî Birlik Günü" analarının yanı sıra ana eksen etkinlikler de yapılacak. İşte Muğla'da Valilik denetiminde yapılacak o ana eksen etkinlikler;

"Demokrasi ve Millî Birlik Günü"nde Muğla'ki etkinlikler ve anma programı 2

"Demokrasi ve Millî Birlik Günü"nde Muğla'ki etkinlikler ve anma programı

Muğla merkezde saat 09:00'da Muğla Cumhuriyet Meydanı'nda Valilik binası önünden 15 Temmuz Şehitlerini Anma Bisiklet ve Yol Yarışı startı verilecek. 09:15'de Fidan Dikimi etkinliği yapılacak. Etkinlik yeri; Menteşe Çevre Yolu üzerindeki 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Hatırra Ormanı. 09:30'da Muğla'daki şehitliklerde Şehitlik ziyaretleri gerçekleştirilecek. 12:30'da Menteşe Kurşunlu Camii'nde Mevlid-i şerif programı gerçekleştirilecek. 20:30'da Marmaris Blue Port AVM Atatürk Meydanı'ndan başlamak üzere Milli Birlik Yüğrüyüşü yapılacak. 21:25'de Marmaris Merkez Atatürk meydanı'nda Anma Programı gerçekleştirlecek.

Anma Programı

"Demokrasi ve Millî Birlik Günü"nde Muğla'ki etkinlikler ve anma programı 3

"Demokrasi ve Millî Birlik Günü"nde Muğla'ki etkinlikler ve anma programı

Muğla Valiliği tarafından hazırlanan anma programında da şu etkinlikler var;

. 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisi
. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı
. Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesi
. Protokol komuşmaları
. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı bağlantıyla dev ekranda gerçekleştirilecek konuşması
. Sancak koşusu
. Mehter Takımı gözterisi
. Günün anlam ve önemine istinaden şiir okumaları
. Kahramanlık türküleri dinletisi
. Video ve film gösterileri
. Tasavvuf müziği dinletileri
. 00:13 itibariyle tüm camilerden sela okunması
. Su sporları gösterileri

"Demokrasi ve Millî Birlik Günü"nde Muğla'ki etkinlikler ve anma programı 4

"Demokrasi ve Millî Birlik Günü"nde Muğla'ki etkinlikler ve anma programı

15 Temmuz'un kısa özeti

15 Temmuz Darbe Girişimi, darbe girişimcilerinin hazırladığı ve yayınladığı darbe metninde yer alan adıyla, "Yurtta Sulh Harekâtı", 15-16 Temmuz 2016 tarihleri arasında Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini "Yurtta Sulh Konseyi" olarak tanımlayan bir grup asker tarafından Türkiye'de yaşanan askerî bir darbe girişimidir.

Darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan televizyon yayınları üzerinden halka açık çağrı yaparak halkı darbeye tepki göstermek için meydanlara ve havalimanlarına çıkmaya davet etti. Çağrının ardından Türkiye'nin birçok ilinde darbe karşıtı protesto gösterileri düzenlendi. Vatandaşalr kendilerini siper ederek darbe girişimcilerinin üzerine yürüdü. Ve darbe girişimi kırıldı, başarısız oldu.

104'ü darbe yanlısı asker olmak üzere 300'den fazla kişi hayatını kaybetti, 1.491 kişi yaralandı, farklı rütbelerden 8.036 asker gözaltına alındı. Yargı ve sivil siyaset mensupları dâhil olmak üzere, toplam gözaltı sayısı ilk etapta 10 bini aştı. Bunun yanı sıra askerî, idari ve adli kurumlarda birçok kişi görevden alındı.

21 Temmuz'da Millî Güvenlik Kurulu toplantısı sonrasında TBMM tarafından Anayasa'nın 120. maddesi gereğince üç ay süreyle olağanüstü hâl ilan edildi. İlan edilen olağanüstü hâl darbe girişiminin ardından geçen iki yıllık süreyi kapsayacak şekilde uzatıldı.

"Demokrasi ve Millî Birlik Günü"nde Muğla'ki etkinlikler ve anma programı 5

"Demokrasi ve Millî Birlik Günü"nde Muğla'ki etkinlikler ve anma programı

Information!

Publisher's note: Opinions, statements, comments and explanations in the form of written, audio and video in the news published on 48 News Agency and internet news sites broadcasting under the umbrella of the agency belong to their sources. We publish opinions, statements, comments and statements; It does not mean that we support, approve, agree or oppose it.

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

Muğla hastaneleri

TAGS;

Muğla news

Muğla haberleri

Muğla Genel Haberleri