Muğla Genel haberleri; Muğla Genel haber 1
HABER

Milas'ta 48 hektar orman yandı

Muğla Genel | Haber | News

Muğla Genel
HABER

Dolgu değil doğru haber

Yayıncı notu

48 Haber Ajansı ve ajans çatısı altında yayın yapan internet haber sitelerinde yayınlanan haberlerdeki yazılı, sesli, video şeklindeki görüş, demeç, yorum ve açıklamalar kaynaklarına aittir. Görüş, demeç, yorum ve açıklamaları yayınlamamız; desteklediğimiz, onayladığımız, fikir birliği içinde olduğumuz ya da karşı olduğumuz anlamına gelmez.
Muğla hastaneleri

48 Haber Ajansı (48HA) - 14.06.2024 - Milas'ta 48 hektar orman yandı / 48 hectares of forest burned in Milas

Milas Beyciler Mahallesi'nde tarlada başlayıp ormana sıçrayan yangında 48 hektar orman ile 5 hektar tarım arazisi küle döndü. Aras'tan da çok ciddi bir iddia geldi...

Milas ilçesi Beyciler Mahallesinde bugün öğle saatlerinde başlayan yangında 48 hektar ormanlık alan ve 5 hektar da ziraat alanı yandı. Havadan, karadan yoğun müdahaleyle kontrol altına alınan yangında soğutma çalışması başlatıldı. 4 orman işcisi dumandan etkilendi. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz bölgede buluştu.

Milas'ta 48 hektar orman yandı 3

Dr. İdris Akbıyık, Fevzi Topuz, Ahmet Aras (Soldan sağa)

Yangının hemen ardından bölgeye gidip çalışmaları bizzat izleyen Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık alevlerin yerleşim alanlarına ulaşmaması için çok büyük bir mücadele veridliğini belirterek, "can kaybı yok. Üç orman işçisi dumandan etkilendi" dedi.

Vali Akbıyık yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi;

"Milas’taki yangın köylerimize çok yakındı. Bu bizde biraz endişeye neden oldu. 48 hektarlık bir alanımız yandı. 5 hektar da tarım arazisi yandı. Çok şükür can kaybımız yok. Üç orman işçimiz dumandan etkilendi ve müşahede altındalar. Ayrıca Aydın Didim’deki yangına müdahale eden yangın söndürme uçağımız su alırken nedeni belli olmayan bir şekilde battı. İki pilot ve bir personelimiz kurtarıldı. Jandarmamız ve oradaki balıkçı vatandaşlarımız desteği ve yardımı ile. Büyük geçmiş olsun, Allah korusun. Durumları gayet iyi bir sıkıntı yok. Düşüş nedenini bilmiyoruz. Teknik bir konu. Mutlaka incelenecektir. Su alırken suya batıyor."

VİDEO

Aras'tan ciddi iddia

Milas'ta 48 hektar orman yandı, 14 Haziran 2024 - 48 Haber Ajansı

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras yangınlarla ilgili şunları söyledi;

"2012 yılındaki yangının başladığı aynı yerde tekrar çıktı. Bu konuda sayın valimiz ve Milas belediye başkanımız ile görüştük. O bölge ile ilgili demek ki ekstra önlemler almak durumundayız. Orada sürekli yangın oluyor. Orada bir problem var onu görüyoruz."

Bafa Gölü'nden su alırken göle saplanan THK’ya ait uçağın pilotu hem askeri liseden, hem de Harp Okulundan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın devre arkadaşı olduğu anlaşıldı. Aras, Bafa Gölü'ne saplanan uçaığı bir pilotunu tanıdığını belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Uçak pilotlarından birisi de; ben de buraya gelince karşılaştım. Benim arkadaşım. Hem askeri lisede, hem de harp okulundan devre arkadaşım. Onları öyle iyi görünce biz de içimize su serpildi çok sevindik. Şu anda yangından dolayı herhangi bir can kaybı yok. Yine üç orman görevlisi arkadaşımız dumandan zehirlenmişti. Onları da ziyaret ettik Milas Devlet Hastanesinde."

Topuz'dan açıklama

Fevzi Topuz, Haziran 2024

Fevzi Topuz, Ahmet Aras (Soldan sağa), 14 Haziran 2024 - 48 Haber Ajansı

Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz, “Rüzgarın hafiflemesi ile kısa sürede önlem alınmış. Orman ve diğer ekiplerimize teşekkür ediyorum. Müdahaleyi çabuk yaptıkları için. Ayrıca söndürme için gelen THK’ya ait uçağımızın su alırken sulara gömüldü Bafa Gölünde. Pilotlar ve yardımcı personel kurtarılarak Milas Devlet Hastanesinde müşahede altına alındı. Geçmiş olsun diyorum herkese” dedi.

Information!

Publisher's note: Opinions, statements, comments and explanations in the form of written, audio and video in the news published on 48 News Agency and internet news sites broadcasting under the umbrella of the agency belong to their sources. We publish opinions, statements, comments and statements; It does not mean that we support, approve, agree or oppose it.

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

Muğla hastaneleri

TAGS;

Muğla news

Muğla haberleri

Muğla Genel Haberleri