Milas haberleri
HABER

Milas haberleri

Milas | Haber | News

Milas
HABER

Milas’ta 2 ayrı orman yangını

Muğla hastaneleri

48 Haber (GHA) - 27.07.2024 - Milas'ta ardı ardına orman yangınları

Milas'ta sabahs aatlerinde başlayan yangının ardından 2. bir yangın daha başladı. Müdahaleler havadan, karadan sürüyor.

Milas ilçesinde Akgedik Barajı ve Yusufça Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan yangının ardından, Ortaköy ve Türbe mahallelerine yakın mevkiide ikinci bir yangın daha çıktığı öğrenildi.

Edinilen bilgiler ve iddialara göre, Ortaköy ve Türbe mahallelerine yakın ormanlık alandan yükselen dumanlar üzerine vatandaşlar 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu.

VİDEO

 

Dumanların kısa sürede alevlere dönüştüğü bölgeye Muğla Büyükşehir Belediyesine ait itfaiye ekipleri ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangına karadan başlatılan müdaheleye havadan sa söndürma uçak ve helikopterlerinden destek geldi.

Bölgede an itibariyle hem Akgedik Barajı ve Yusufça Mahallesi hem de Ortaköy ve Türbe mahallelerine yakın ormanlık alanda süren yangınlara 5 helikopter, 6 uçak, 22 arazöz, yüzden fazla orman işçisi ve itfaiyeci ile yoğun müdahale sürüyor.

Milas orman yangını, 27 Temmuz 2024

Milas orman yangını, 27 Temmuz 2024 - 48 Haber Ajansı

Havanın rüzgarlı, kuru ve düşük nemli olması, yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırıyor. Ancak dört koldan müdahale de sürüyor. Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık da vatandaşları dikkatli ve duyarlı olmaları konusunda uyardı.

Mauğla Valiliği orman yangını uyarısı - Temmuz 2024

Muğla Valiliği orman yangını uyarısı - Temmuz 2024 (Görsel: Muğla Valiliği)

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

 

Muğla Yemekleri Tarifleri

TAGS;

Milas haber

Milas sıcak haber

Milas Haberleri