Menteşe haberleri; Menteşe haber 1
HABER

Menteşe haberleri

Menteşe | Haber | News

Menteşe
HABER

Menteşe Sarnıç'ta orman yangını

 

Muğla hastaneleri

48 Haber (GHA) - 07.09.2024 - Menteşe'deki yangına gece müdahalesi

Muğla’nın Menteşe ilçesindeki orman yangını 2. güne girdi. Sarp arazide süren yangını söndürebilmek için güçlü rüzgarlara karşın hava araçları yoğun şekilde müdahale ediyor.

Sarnıç Mahallesi'nde dün (7 Eylül Cumartesi 2024) öğle saatlerinde başlayan kısa sürede büyüdü. Sarnıç - Akbük arasındaki vadide 2 noktada, ayrıca Sarnıç ile Çatak Bağyaka Mahallesi arasında kalan 1 noktada olmak üzere toplamda 3 noktada süren orman yangınına müdahaleler gece boyunca süredü.

Bu sabah havanın aydınlanması ile alevlere 6 uçak, 16 helikopter ile havadan müdahale yeniden başladı. Kara ekipleri sarp arazinin sınır kesimlerinde önlem alıp laevlerin başka bantlara geçmesini önlemeye çalışırken Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık geceyi alanda geçirerek çalışmalara müdahil oldu.

Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi orman yangını - 48 Haber Ajansı 3

Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi orman yangını - 48 Haber Ajansı

Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi’nde dün öğle saatleirnde henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın rüzgarında etkisiyle hızla yayıldı. Devasa alevler ağaçları ve doğal yaşamdaki canlıları yok ederken yüzlerce arı kovanı da küle döndü. Orman içindeki bazı evler de alevlere teslim olurken karadan, havadan yüzlerce OGM elemanı, itfaiye ekipleri, vatandaşlar, gönüllüler müdahale çalışmalarına katıldı.

Haberimiz dün gece yayına hazırlanırken 2 kez güncellediğimiz bilgilere höre yangın hali hazırda devam ediyordu. Havanın kararması ancak rüzgarın hız kesmemesi mücadeleyi zorlaştıurırken 2 gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri de çalışmalara katıldı. Günboyu süren mücadeleye de yer ekiplerini yanı sıra havadan 9 helikopter ve 6 uçak müdahale etti. Alevlere ayrıca Sahil güvenlik unsurları helikopterleri ve amfibik uçaklar da müdahalede bulundu.

Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi orman yangını - 48 Haber Ajansı 2

Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi orman yangını - 48 Haber Ajansı

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık ve Menteşe Kaymakam Vekili, Ula Kaymakamı Mehmet Rıdvan Doğan çalışmalara bizzat yangın alanında müdahil oldular ve yönlendirmelerde bulundular.

VİDEO

Yangın süresince bölgede bulunan ve acil durumm aracı içinde çalışmaları takip eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık sosyal medya hesaplarından ardı ardına yangın alanından paylaşımlar yaparak son durumu bildirdi.

Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi orman yangını - 48 Haber Ajansı 4

Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi orman yangını - 48 Haber Ajansı

Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık'ın paylaşımı;

 

Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi orman yangını - 48 Haber Ajansı 5

Menteşe ilçesi Sarnıç Mahallesi orman yangını - 48 Haber Ajansı

Etkinlik Takvimi

TEK TIKLA TÜM MUĞLA - İlçe ilçe Muğla'daki etkinlikler. Konser, sergi, söyleşi, yarışma, spor, tiyatro, panel, anma, eylem, toplantı, sinema, imza günü, festival, kutlama vd... MUĞLA ETKİNLİK TAKVİMİ. TIKLA

 

Muğla Yemekleri Tarifleri

TAGS;

Menteşe

Menteşe sıcak haber

Menteşe Haberleri